Tiramisù-kakku

Kermainen viettelijä tiramisù on ehkä tunnetuin italialainen jälkiruoka. Herkullinen syödä ja helppo valmistaa; ei tarvitse paistaa, ei keittää, ei mitään. Kakun nimi tirami-su tarkoittaa kirjaimellisesti Vedä minut ylös! tai Elvytä minut! tai Virkistä minut!

8 hengelle

  • 2 kuppia espressoa
  • 1/3 kuppia italialaista vermuttia
  • 40 savoiardi-sokerikakkukeksiä, englanniksi ladyfingers
  • 500g mascarpone-tuorejuustoa
  • 5 munaa
  • 5 ruokalusikallista sokeria
  • suklaalastuja

Valmistusohje

Nimi liittyy tarinan mukaan erään ravintolan yläkerrassa olleeseen bordelliin, jonka työntekijät tulivat aina välillä alakertaan hakemaan oraalista virvoitusta. Makeannälkäinen kuulee kutsun tietysti muodossa "Syö minut, syö minut!" David rakastaa tiramisu-reseptejä.

- Erota keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

- Lisää keltuaiskulhoon sokeria ja sekoita seosta sähkövatkaimella, kunnes koostumus on kermainen.

- Lisää juusto ja sekoita erittäin hyvin.

- Kuohkeuta toisessa kulhossa valkuaiset, kunnes niistä tulee pöyheitä ja vitivalkoisia. Taittele ne taiten, älä siis vatkaa, kermaiseen keltuaisseokseen.

- Sekoita toisessa kulhossa espresso ja vermutti. Dippaa keksejä kahviseoksessa muutaman minuutin ajan. Niiden pitäisi tulla kosteiksi päältä, mutta jäädä kuiviksi keskeltä.

- Aseta dipatut keksit kakkuvuoan pohjalle yhteen tiukkaan kerrokseen.

- Kaada puolet kermasta keksien päälle ja levitä tasaisesti.

- Lisää toinen kerros keksejä ja levitä jäljelle jäänyt kerma päälle.

- Peitä vuoka kelmulla ja jätä tiramisu jääkaappiin 3-4 tunniksi.

- Sirottele raastetut suklaalastut ennen tarjoilua päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.