Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiramisù-kakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

8 hengelle

  • 2 kuppia espressoa
  • 1/3 kuppia italialaista vermuttia
  • 40 savoiardi-sokerikakkukeksiä, englanniksi ladyfingers
  • 500g mascarpone-tuorejuustoa
  • 5 munaa
  • 5 ruokalusikallista sokeria
  • suklaalastuja

Valmistusohje

Nimi liittyy tarinan mukaan erään ravintolan yläkerrassa olleeseen bordelliin, jonka työntekijät tulivat aina välillä alakertaan hakemaan oraalista virvoitusta. Makeannälkäinen kuulee kutsun tietysti muodossa "Syö minut, syö minut!" David rakastaa tiramisu-reseptejä.

- Erota keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

- Lisää keltuaiskulhoon sokeria ja sekoita seosta sähkövatkaimella, kunnes koostumus on kermainen.

- Lisää juusto ja sekoita erittäin hyvin.

- Kuohkeuta toisessa kulhossa valkuaiset, kunnes niistä tulee pöyheitä ja vitivalkoisia. Taittele ne taiten, älä siis vatkaa, kermaiseen keltuaisseokseen.

- Sekoita toisessa kulhossa espresso ja vermutti. Dippaa keksejä kahviseoksessa muutaman minuutin ajan. Niiden pitäisi tulla kosteiksi päältä, mutta jäädä kuiviksi keskeltä.

- Aseta dipatut keksit kakkuvuoan pohjalle yhteen tiukkaan kerrokseen.

- Kaada puolet kermasta keksien päälle ja levitä tasaisesti.

- Lisää toinen kerros keksejä ja levitä jäljelle jäänyt kerma päälle.

- Peitä vuoka kelmulla ja jätä tiramisu jääkaappiin 3-4 tunniksi.

- Sirottele raastetut suklaalastut ennen tarjoilua päälle.

Lisää aiheesta:

Albinan pistaasitiramisuSuklaakohokasTiramisú á la Jan Tiramisu amaretollaCarlan ricottajuustotorttuBrutti ma buoni -keksejä eli herkkukeksirumiluksia
JälkiruokaTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Kermainen viettelijä tiramisù on ehkä tunnetuin italialainen jälkiruoka. Herkullinen syödä ja helppo valmistaa; ei tarvitse paistaa, ei keittää, ei mitään. Kakun nimi tirami-su tarkoittaa kirjaimellisesti Vedä minut ylös! tai Elvytä minut! tai Virkistä minut!

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka
  • 30.7.14:36
    Marjat

    Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

  • 26.04.202409:26
    Makeat leivonnaiset

    Nopeat bebe-leivokset

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 12.02.201811:18
    Hellapoliisi

    Mansikka-banoffee

  • 30.06.201710:34
    Kotijäätelö

    Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö