Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Albinan pistaasitiramisu

Testaa ravintola Albinan pistaasitiramisu.
Testaa ravintola Albinan pistaasitiramisu. MTV
Julkaistu 20.03.2025 09:37

MTV LIFESTYLE

Helsinkiläisravintola Albinan keittiöpäällikkö Jaana Hätönen paljastaa ohjeen ravintolan suosittuun pistaasitiramisuun.

Tiramisu ~25*35cm vuokaan

  • 1 pkt lady finger keksejä
  • Vahvaa kahvia

Pistaasipraline

  • 100g kuorittu pistaasi
  • 50 g sokeri
  • 5 g voi
  • 120 g oliiviöljy
  • 2,5 g suolaa

Marsalamousse

  • 80 g keltuaista
  • 150 g sokeria
  • 75 g marsalaviiniä
  • 350 g mascarponea
  • 500 g löysää kermavaahtoa

Valmistusohje

Pistaasipraline:

Paahda pähkinät. Sulata sokeri kattilassa ja anna ruskistua kullan ruskeaksi. Lisää voi ja sekoita sokeriin. Kun sokeri on taas juoksevaa lisää pähkinät ja sekoita nopeasti sokerin joukkoon. Kaada seos leivinpaperin päälle vaikka uunipellille ja anna jäähtyä kunnolla. Kun sokeri on kovettunut sen voi murskata esimerkiksi lihanuijalla pieneksi muruksi. Sekoita pähkinämuruun oliiviöljy ja suola. 

Marsalamousse:

Sekoita sokeri, keltuainen ja marsala pyöreäpohjaisessa kulhossa yhteen ja kypsennä vesihauteessa 82 asteeseen. Massaa tulee sekoittaa koko ajan vispilällä, ja kun se on valmista se on paksua ja pintaan jää kuvio. Sekoita kuuma massa mascarponen sekaan esimerkiksi sähkövatkaimella ja lisää lopuksi löysä kermavaahto. 

Kokoa tiramisu seuraavasti:

Kostuta keksit vahvalla kahvilla ja lado niitä vuoan pohjalle, levitä pohjalle myös pistaasipraliea. Levitä keksien ja pralinen päälle puolet mascarponevaahdosta. Levitä vaahdon päälle taas kostutetut keksit ja pralinea. Lopuksi päälle loppu vaahto. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja nauti. 

4:59Huippukokin luotto-ohjeet kahteen munaherkkuunKatso videolta vinkit uppomunan ja tiramisun valmistamiseen.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueMasterChef: Matcha Pannacotta – Niklaksen lisukeMasterChef: Makea eggs benedicts – Petra V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalatSuklaafondantMaitosuklaabunet
TiramisuViiden jälkeenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Tiramisu
  • 20.3.09:37
    Viiden jälkeen

    Albinan pistaasitiramisu

  • 07.01.201920:51
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Lauran Vegaanitiramisu

  • 14.12.201707:27
    Joulu

    Joulumisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmamisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Sydämellinen muromisu