Pistaasipraline:
Paahda pähkinät. Sulata sokeri kattilassa ja anna ruskistua kullan ruskeaksi. Lisää voi ja sekoita sokeriin. Kun sokeri on taas juoksevaa lisää pähkinät ja sekoita nopeasti sokerin joukkoon. Kaada seos leivinpaperin päälle vaikka uunipellille ja anna jäähtyä kunnolla. Kun sokeri on kovettunut sen voi murskata esimerkiksi lihanuijalla pieneksi muruksi. Sekoita pähkinämuruun oliiviöljy ja suola.
Marsalamousse:
Sekoita sokeri, keltuainen ja marsala pyöreäpohjaisessa kulhossa yhteen ja kypsennä vesihauteessa 82 asteeseen. Massaa tulee sekoittaa koko ajan vispilällä, ja kun se on valmista se on paksua ja pintaan jää kuvio. Sekoita kuuma massa mascarponen sekaan esimerkiksi sähkövatkaimella ja lisää lopuksi löysä kermavaahto.
