Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Thiebou Diene, kalaa kasvisriisipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokalajiin voit hyvin käyttää pakastettuja lohen annospaloja. Monitoimikone tai sauvasekoitin on avuksi, mutta voit myös hienontaa kasvikset käsin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 annospalaa lohifileetä
  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu sileälehtistä persiljaa
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 keltasipuli
  • 12 perunaa
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 1 munakoiso
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 4 tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista ja paloittele purjo. Laita purjo, valkosipuli, persilja, sitruunamehu, suola ja pippuri monitoimikoneeseen ja sekoita pyreeksi. Levitä pyree kalapaloille. Kuumenna öljyä padassa ja ruskista lohipaloja minuutti molemmin puolin.

2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi perunat ohuesti. Jaa kukkakaali ja parsakaali kimpuiksi, viipaloi munakoiso. Laita sipuli, peruna, kukkakaali, parsakaali ja munakoiso uuteen pataan.

Kaada päälle vesi, suola, tomaatit ja tomaattipyree. Keitä kannen alla 4 minuuttia. Nosta kasvikset padasta ja laita ne uuninkestävään vuokaan, asettele lohipalat vierelle. Peitä foliolla ja laita uuniin.

3. Lisää vettä pataan niin, että saat yhteensä 4 dl kasvislientä. Lisää riisi ja anna kiehua 20 minuuttia. Asettele riisi tarjoiluvadille ja kalat ja vihannekset riisin päälle.

Lisää aiheesta:

KasvislasagneKala-äyriäispastaPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaVenäläinen lohikeittoUunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
KalafileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière