Thai-katkaravut
Tarjoile nämä tulisesti maustetut ravut drinkkipurtavana tai alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 500 g katkarapuja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 salaattisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 cm tuoretta inkivääriä
- 1 iso punainen chili
- 1 iso limetti, kuori ja mehu
- 2 ruukkua korianterisilppua
- ½ dl sweet chili -kastiketta
Valmistusohje
1. Perkaa salaattisipulit ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet sekä inkivääri ohuelti. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi palko ohuelti.
2. Kuumenna öljy tilavassa pannussa. Kuullota varoen sipulilajit, inkivääri ja chili, niin että ne pehmenevät. Sekoita joukkoon limetin raastettu kuori sekä mehu. Lisää hieman lämpöä. Pane katkaravut paistumaan mukaan pannulle. Ota pannu liedeltä.
3. Kääntele joukkoon korianterisilppu ja sweet chili -kastike. Tarjoile cocktailtikkujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti