Julkaistu
(Päivitetty )
Mäti-punasipulivaahdon resepti on Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).
Ainekset
- Ainekset
- 150 g mätiä
- 1 dl kermaa
- 120 g smetanaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 pientä punasipulia pieninä kuutioina
- mustapippuria
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- (suolaa tarvittaessa)
Valmistusohje
Mäti-punasipulivaahto valmistuu näin:
Annoksia: 4-6
- Valuta mäti siivilässä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää smetana hyvin sekoittaen.
- Lisää kerma-smetanavaahdon joukkoon loput ainekset ja sekoita.
- Koristele ruohosipulilla ja tarjoa ohuiden paahdettujen saaristolaisleipäviipaleiden kanssa tai blinien kera!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka