Teresa Välimäen mäti-punasipulivaahto

Mäti-punasipulivaahdon resepti on Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).

Ainekset

  • Ainekset
  • 150 g mätiä
  • 1 dl kermaa
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 pientä punasipulia pieninä kuutioina
  • mustapippuria
  • tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • (suolaa tarvittaessa)

Valmistusohje

Mäti-punasipulivaahto valmistuu näin:

Annoksia: 4-6

  1. Valuta mäti siivilässä.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää smetana hyvin sekoittaen.
  3. Lisää kerma-smetanavaahdon joukkoon loput ainekset ja sekoita.
  4. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa ohuiden paahdettujen saaristolaisleipäviipaleiden kanssa tai blinien kera!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja