Julkaistu
(Päivitetty )
Mäti-punasipulivaahdon resepti on Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).
Ainekset
- Ainekset
- 150 g mätiä
- 1 dl kermaa
- 120 g smetanaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 pientä punasipulia pieninä kuutioina
- mustapippuria
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- (suolaa tarvittaessa)
Valmistusohje
Mäti-punasipulivaahto valmistuu näin:
Annoksia: 4-6
- Valuta mäti siivilässä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää smetana hyvin sekoittaen.
- Lisää kerma-smetanavaahdon joukkoon loput ainekset ja sekoita.
- Koristele ruohosipulilla ja tarjoa ohuiden paahdettujen saaristolaisleipäviipaleiden kanssa tai blinien kera!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!