Täytetyt kalkkunakääröt
Kalkkunakääröt ovat mukava alkupala tai noutopöydän herkku. Kauniina kesäpäivänä ne käyvät kevyeksi lounaaksikin uusien perunoiden kera. Kaiken lisäksi tämä on helposti laitettava herkku ja sopii myös painoaan tarkkaileville. Noutopöydän lajiksi tämä ohje on helppo tuplata tai triplata.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 viipaletta savustettua kalkkunanrintaa
- 2 avokadoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi
- 1 ruukku basilikaa
- öljyä paistamiseen
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 ruukku vihreää salaattia
- 4 rkl pinjansiemeniä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatinlehdet. Puolita tomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Irrota basilikanlehdet varsista. Säästä muutama lehti koristeeksi. Suikaloi loput lehdet ja kuullota ne nopeasti öljyssä kuumalla pannulla. Sekoita joukkoon pinjansiemenet ja suolaa.
2. Puolita avokadot ja poista siemenet. Soseuta avokadojen malto ja sekoita joukkoon suolaa ja pippuria. Purista sekaan sitruunamehu ja sekoita huolella. Nosta avokadososenokare jokaiselle kalkkunaviipaleelle ja kääri ne rullalle.
3. Asettele kalkkunakääröt salaattipedille, koristele kirsikkatomaateilla sekä basilikanlehdillä ja jaa basilika-pinjansiemensekoitus päälle. Purista annoksille sitruunamehua ja tipauta muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa