Täytetyt kalkkunakääröt

Kalkkunakääröt ovat mukava alkupala tai noutopöydän herkku. Kauniina kesäpäivänä ne käyvät kevyeksi lounaaksikin uusien perunoiden kera. Kaiken lisäksi tämä on helposti laitettava herkku ja sopii myös painoaan tarkkaileville. Noutopöydän lajiksi tämä ohje on helppo tuplata tai triplata.

Neljälle

  • 8 viipaletta savustettua kalkkunanrintaa
  • 2 avokadoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeeksi

  • 1 ruukku basilikaa
  • öljyä paistamiseen
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatinlehdet. Puolita tomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Irrota basilikanlehdet varsista. Säästä muutama lehti koristeeksi. Suikaloi loput lehdet ja kuullota ne nopeasti öljyssä kuumalla pannulla. Sekoita joukkoon pinjansiemenet ja suolaa.

2. Puolita avokadot ja poista siemenet. Soseuta avokadojen malto ja sekoita joukkoon suolaa ja pippuria. Purista sekaan sitruunamehu ja sekoita huolella. Nosta avokadososenokare jokaiselle kalkkunaviipaleelle ja kääri ne rullalle.

3. Asettele kalkkunakääröt salaattipedille, koristele kirsikkatomaateilla sekä basilikanlehdillä ja jaa basilika-pinjansiemensekoitus päälle. Purista annoksille sitruunamehua ja tipauta muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.