Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tarte omenoilla ja karhunvatukoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Piirakkataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 150 g voita
  • 1-2 rkl vettä

Täyte

  • 3 dl vaniljakreemiä
  • 2 omenaa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri. Lisää jääkaappikylmää, kuutioitua voita. Hienonna kaikki ainekset veitsellä, kunnes taikina on muruinen. Lisää 1-2 rkl jääkylmää vettä ja hienonna vielä vähän. Työstä taikinaa vielä muutaman kerran sormenpäillä, mutta niin vähän kuin mahdollista. Laita taikina jääkaappiin n. 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja laita vuoka jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirakkakuorta 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Kuutioi omenat ja sekoita ne sitruunamehun kanssa. Täytä piirakkakuori omenalla, vaniljakreemillä ja karhunvatukoilla.

Kaulittava piirakkataikina on sekoitettava niin nopeasti kuin mahdollista, silloin piirakka onnistuu parhaiten. Taikina saa levätä jääkaapissa hetken, jottei se valu piirasvuoan reunoilta niin helposti paistamisen aikana.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosMustikkapiirakkaHelppo mantelinen omenapiirasKolapiirakka viinimarjojen keraHunajainen omenatorttuRanskalainen omenapiiras
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu