Tarte omenoilla ja karhunvatukoilla

Kaulittava piirakkataikina on sekoitettava niin nopeasti kuin mahdollista, silloin piirakka onnistuu parhaiten. Taikina saa levätä jääkaapissa hetken, jottei se valu piirasvuoan reunoilta niin helposti paistamisen aikana.

Ainekset

  • Neljälle

Piirakkataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 150 g voita
  • 1-2 rkl vettä

Täyte

  • 3 dl vaniljakreemiä
  • 2 omenaa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri. Lisää jääkaappikylmää, kuutioitua voita. Hienonna kaikki ainekset veitsellä, kunnes taikina on muruinen. Lisää 1-2 rkl jääkylmää vettä ja hienonna vielä vähän. Työstä taikinaa vielä muutaman kerran sormenpäillä, mutta niin vähän kuin mahdollista. Laita taikina jääkaappiin n. 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja laita vuoka jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirakkakuorta 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Kuutioi omenat ja sekoita ne sitruunamehun kanssa. Täytä piirakkakuori omenalla, vaniljakreemillä ja karhunvatukoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja