Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa!Hanna Sumari
Julkaistu 13.09.2024 10:46
MTV LIFESTYLE
Ainekset
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
3 rkl konjakkia (Calvados, rommi tai viski toimivat myös hyvin)
½ tl vaniljauutetta
1 dl piimää (tai jugurttia tms)
3 keskikokoista omenaa tai 5-6 kotimaista omenaa
100 g voita, sulatettuna
2-3 rkl fariinisokeria
Lisäksi
tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
Kuumenna uuni 180° C. Vuoraa ⌀ 20 cm valurautainen paistinapnnu tai tavallinen piirakkavuoka leivinpaperilla.
Sekoita jauhot, kardemumma, kaneli, leivinjauhe ja suola kulhossa. Vatkaa munat erillisessä isossa kulhossa vaahdoksi. Vatkaa sitten joukkoon sokeri, konjakki ja vaniljauute. Vatkaa lopuksi sekaan piimä.
Kuori, puolita ja poista siemenkota omenoista ja kuutioi kaksi pientä omenaa aika isoiksi kuutioiksi ja viipaloi loput omenat viipaleiksi. Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen.
Sekoita puolet jauhoseoksesta munavaahtoon ja lisää sitten puolet voisulasta. Toista lopuilla jauhoilla ja voilla. Kääntele vielä joukkoon omenakuutiot.
Kaada taikina vuokaan ja asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria.
Paista kunnes kakku muuttuu syvän kullanruskeaksi. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Paistoaika on n. 55-65 minuuttia. Jäähdytä tai syö lämpimänä, kumpikin tapa toimii.
Hanna Sumari kertoo omenapiirakastaan: "Leivoin ihanan ja supermaukkaan omenapiirakan valurautaisessa paistinpannussa. Siinä on tosi hyvä leipoa piirakoita, koska paksu valurauta antaa tasaisesti lämpöä. Tietenkin piirakan voi leipoa myös ihan tavallisessa piirakkavuoassakin. Maustoin piirakkataikinan konjakilla, mutta myös calvados, rommi tai viski käyvät hyvin. Piirakka on tyrmäävän hyvää ja helppo leipoa."