Ranskalainen omenapiiras

Tähän klassiseen piiraaseen ei koskaan kyllästy.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä
  • 3 raastettua karvasmantelia

Täyte

  • 4 suurta, ei liian hapanta omenaa
  • kanelia

Hyytelö

  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl omenamehua
  • 1 ½ dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Sekoita taikinan ainekset ja anna taikinan levätä kylmässä n. 1 tunti.

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, paloittele pieniksi, tasaisiksi lohkoiksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Asettele omenalohkot ympyröihin vuokaan ja ripottele päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes piiras on kauniin värinen.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista niistä vesi pois ja sulata ne miedolla lämmöllä. Sekoita omenamehu, valkoviini ja liivatteet, anna seoksen seistä kunnes se alkaa hyytyä. Lusikoi hyytelö omenoille kun piiras on jäähtynyt, ja anna jähmettyä kokonaan. Tarjoile pehmeäksi sekoitetun, sokeroimattoman vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!