Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen omenapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän klassiseen piiraaseen ei koskaan kyllästy.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä
  • 3 raastettua karvasmantelia

Täyte

  • 4 suurta, ei liian hapanta omenaa
  • kanelia

Hyytelö

  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl omenamehua
  • 1 ½ dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Sekoita taikinan ainekset ja anna taikinan levätä kylmässä n. 1 tunti.

2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, paloittele pieniksi, tasaisiksi lohkoiksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Asettele omenalohkot ympyröihin vuokaan ja ripottele päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes piiras on kauniin värinen.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista niistä vesi pois ja sulata ne miedolla lämmöllä. Sekoita omenamehu, valkoviini ja liivatteet, anna seoksen seistä kunnes se alkaa hyytyä. Lusikoi hyytelö omenoille kun piiras on jäähtynyt, ja anna jähmettyä kokonaan. Tarjoile pehmeäksi sekoitetun, sokeroimattoman vaniljajäätelön kera.

Lisää aiheesta:

Tatin-neitien Tarte TatinKultainen omenakakkuMausteinen omenapiirasHunajainen omenatorttuAprikoosinmakuinen omenapiirasTarte omenoilla ja karhunvatukoilla
OmenapiirakkaSadonkorjuuKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu