Ranskalainen omenapiiras
Tähän klassiseen piiraaseen ei koskaan kyllästy.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
- 3 raastettua karvasmantelia
Täyte
- 4 suurta, ei liian hapanta omenaa
- kanelia
Hyytelö
- 5 liivatelehteä
- 3 dl omenamehua
- 1 ½ dl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan ainekset ja anna taikinan levätä kylmässä n. 1 tunti.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, paloittele pieniksi, tasaisiksi lohkoiksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Asettele omenalohkot ympyröihin vuokaan ja ripottele päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes piiras on kauniin värinen.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista niistä vesi pois ja sulata ne miedolla lämmöllä. Sekoita omenamehu, valkoviini ja liivatteet, anna seoksen seistä kunnes se alkaa hyytyä. Lusikoi hyytelö omenoille kun piiras on jäähtynyt, ja anna jähmettyä kokonaan. Tarjoile pehmeäksi sekoitetun, sokeroimattoman vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa