Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

Testaa kätevä keikauskakku omenoista ja voitaikinasta!
Testaa kätevä keikauskakku omenoista ja voitaikinasta!MTV
Julkaistu 18.08.2023 14:42

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 5 annosta

Ainekset

  • 500 g voitaikinalevyjä
  • n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2–3 kotimaista omenaa
  • n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan vieretysten työlaudalle.

  2. Laita leivinpaperiarkki uunipellille.

  3. Laita voitaikinalevyn pituudelta hunajaa leivinpaperin päälle.

  4. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi.

  5. Laita omenaviipaleita hunajan päälle peräkkäin.

  6. Valuta päälle vielä hunajaa kauttaaltaan ja ripottele päälle kanelia.

  7. Laita päälle sulanut voitaikinalevy ja voitele kananmunalla. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

Kaikki muistavat varmasti keikauskakun! Tässä mainio keikausversio voitaikinalevyistä valmistettuna. Voit halutessasi leikata valmiit leivonnaiset vielä neliöiksi tai nauttia sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

  • Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

  • Ota pois uunista ja käännä lastalla toisinpäin.

  • Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

  • Lisää aiheesta:

    Hellapoliisin omena-toscatorttuPienet Tarte TatinitHelppo mantelinen omenapiirasOmenakakku vuokaleivästäVoitaikinanyytit omenallaOmenanyytit Arjan tapaan
    HellapoliisiOmenapiirakkaOmenakakkuNopeat ja helpotLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Hellapoliisi
    • 24.05.202419:51
      Kevään juhlat

      Banoffee kipoissa

    • 24.05.202419:48
      Pannacotta

      Ruusupannacotta

    • 15.12.202313:17
      Tahnat

      Savuporotahna

    • 13.12.202314:56
      Cocktail alkupalat

      Helpot cocktailpalat

    • 13.11.202313:31
      Hillot

      Persikkachutney