Kermainen omenapaistos
Tämän herkullisen omenapaistoksen seurana ei tarvitse tarjota enää kermavaahtoa eikä vaniljakastiketta, sillä sen täyte on kovin kermainen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuusi palaa
Pohja
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- ½ dl sokeria
- 1 muna
Täyte
- 4-5 hapanta omenaa ohuina lohkoina
- 3 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoa
- 2 munankeltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja jauho. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina levyksi ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja ja tasoita reuna haarukalla. Esipaista piiraspohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Vatkaa kasarissa yhteen kerma ja sokeri, lisää sitten perunajauho ja munankeltuaiset, kuumenna ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes kiisseli on paksuuntunut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori.
4. Kaada täyte piirasvuokaan ja asettele täytteelle omenalohkot. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka