Kermainen omenapaistos
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666772/landscape16_9/515/290/dbc1cb8fb057e9cf37ecc2e1c07c15f2/Ds/902990-3002.jpg)
Tämän herkullisen omenapaistoksen seurana ei tarvitse tarjota enää kermavaahtoa eikä vaniljakastiketta, sillä sen täyte on kovin kermainen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuusi palaa
Pohja
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- ½ dl sokeria
- 1 muna
Täyte
- 4-5 hapanta omenaa ohuina lohkoina
- 3 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoa
- 2 munankeltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sekoita voi, sokeri ja jauho. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina levyksi ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja ja tasoita reuna haarukalla. Esipaista piiraspohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Vatkaa kasarissa yhteen kerma ja sokeri, lisää sitten perunajauho ja munankeltuaiset, kuumenna ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes kiisseli on paksuuntunut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori.
4. Kaada täyte piirasvuokaan ja asettele täytteelle omenalohkot. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka