Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 4-5 dl mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina. Vuoraa sillä piirakkavuoka, mutta säästä hieman taikinaa koristeverkoksi. Pistele pohja. Kääri reunan ympärille alumiinifoliokaistale, jotta taikina pysyy paikallaan. Esipaista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, ota vuoka uunista ja poista folio.

3. Levitä marjat piirakkapohjalle. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja ripottele marjoille. Ota taikinasta suikaleita taikinapyörällä ja asettele marjojen päälle verkoksi. Penslaa munalla ja paista valmiiksi uunissa, n. 10 minuuttia.

Piirakka maistuu totta kai parhaimmalta, jos sen valmistaa tuoreista mustikoista, mutta pakastemarjatkin käyvät hyvin. Muuntele täytettä halutessasi vaihtamalla mustikat vadelmiin tai raparperiin. Piirakan kanssa maistuu vaniljakastike tai jäätelö.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläMustikkapiirakka kookoshiutaleillaMansikka-kiivipiirasKanelinen omenapiirakka aprikoosipyreelläMustikkatartaletitKakku päärynäpuolikkailla
MustikkapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka
  • 11.07.202412:54
    Mustikka

    Mustikkapiirakka airfryerissa

  • 08.07.202213:05
    Hellapoliisi

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 18.02.201300:00
    Marjapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkahyve

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkapiirakka kookoshiutaleilla