Mustikkapiirakka
Piirakka maistuu totta kai parhaimmalta, jos sen valmistaa tuoreista mustikoista, mutta pakastemarjatkin käyvät hyvin. Muuntele täytettä halutessasi vaihtamalla mustikat vadelmiin tai raparperiin. Piirakan kanssa maistuu vaniljakastike tai jäätelö.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 4-5 dl mustikoita
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 rkl kidesokeria
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina. Vuoraa sillä piirakkavuoka, mutta säästä hieman taikinaa koristeverkoksi. Pistele pohja. Kääri reunan ympärille alumiinifoliokaistale, jotta taikina pysyy paikallaan. Esipaista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, ota vuoka uunista ja poista folio.
3. Levitä marjat piirakkapohjalle. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja ripottele marjoille. Ota taikinasta suikaleita taikinapyörällä ja asettele marjojen päälle verkoksi. Penslaa munalla ja paista valmiiksi uunissa, n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti