Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti
Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Tämä on ehdottomasti syksyn herkullisin omenapiirakka ja se vie kielen mennessään. Testaa Annin uunissa -ohjelman Anni Paakkunaisen reseptiä!
Pohja ja muru
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 dl Dansukker Taloussokeria
- 250 g sulaa voita
- 2 tl Sallisen leivinjauhetta
- 1 tl Sallisen vaniljasokeria
Pohjataikinaan lisäksi
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
Juustokakkukerros
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kanamuna
- ½ dl Dansukker Fariinisokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl Sallisen vaniljasokeria
- noin 5 talviomenaa
- 2 tl Sallisen kanelia
- noin 1 dl karpaloita
Valmistusohje
Juustokakku-omenapiirakka valmistuu näin
Annoksia: Noin 16 palaa
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun.
- Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen taikinasta – sekoita.
- Levitä taikina pellille, jossa on Sagan leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin.
- Valmista juustokakkukerros: Sekoita kaikki muut ainekset paitsi omenat ja karpalot keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
- Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle ja asettele päälle omena viipaleet ja karpalot.
- Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
- Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.
Resepti: Anni Paakkunainen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka