Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun.
Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen taikinasta – sekoita.
Levitä taikina pellille, jossa on Sagan leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin.
Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Tämä on ehdottomasti syksyn herkullisin omenapiirakka ja se vie kielen mennessään. Testaa Annin uunissa -ohjelman Anni Paakkunaisen reseptiä!
Valmista juustokakkukerros: Sekoita kaikki muut ainekset paitsi omenat ja karpalot keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle ja asettele päälle omena viipaleet ja karpalot.
Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.