Tämä piiras ei ole ainoastaan huippumaukas - sen tekeminen on myös helppoa! Tarjoile valmiin vaahtoutuvan vaniljakastikkeen ja tuoreiden marjojen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 2 tl maitoa
- 125 g kylmää voita
- 4 omenaa
- 100 g mantelimassaa
- 1 munankeltuainen voiteluun
Tarjoiluun
- vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- marjoja
Valmistusohje
1. Pane jauhot, sokeri, suola, muna ja maito tehosekoittimeen. Leikkaa voi joukkoon suurehkoiksi paloiksi. Sekoita 20-30 sekuntia, jotta seos muodostuu taikinaksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kauli taikina melko ohueksi levyksi ja vuoraa sillä irtopohjainen piirakkavuoka. Ota talteen ylijäävät taikinanpalat. Kuori ja paloittele omenat ja aseta vuoan pohjalle. Peitä ne ohuilla mantelimassaviipaleilla ja murenna päälle loput taikinasta. Sivele keltuaisella ja paista uunissa 25-30 minuuttia.
3. Tarjoile piiras haaleana vaniljakastikkeen ja marjojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.