Helppo mantelinen omenapiiras

Tämä piiras ei ole ainoastaan huippumaukas - sen tekeminen on myös helppoa! Tarjoile valmiin vaahtoutuvan vaniljakastikkeen ja tuoreiden marjojen kera.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl maitoa
  • 125 g kylmää voita
  • 4 omenaa
  • 100 g mantelimassaa
  • 1 munankeltuainen voiteluun

Tarjoiluun

  • vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • marjoja

Valmistusohje

1. Pane jauhot, sokeri, suola, muna ja maito tehosekoittimeen. Leikkaa voi joukkoon suurehkoiksi paloiksi. Sekoita 20-30 sekuntia, jotta seos muodostuu taikinaksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kauli taikina melko ohueksi levyksi ja vuoraa sillä irtopohjainen piirakkavuoka. Ota talteen ylijäävät taikinanpalat. Kuori ja paloittele omenat ja aseta vuoan pohjalle. Peitä ne ohuilla mantelimassaviipaleilla ja murenna päälle loput taikinasta. Sivele keltuaisella ja paista uunissa 25-30 minuuttia.

3. Tarjoile piiras haaleana vaniljakastikkeen ja marjojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja