Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 20:53

MTV LIFESTYLE

Voitaikina

  • 300 g huoneenlämpöistä voita
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl tomusokeria
  • 6 rkl vettä

Täyte

  • 6 omenaa (3 eri lajiketta; makea, hapan, kirpeä...)
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria

Persikkamarmeladi

  • 2 persikkaa
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 1,5 rkl vettä

Koristelu

  • 0,5 dl tomusokeria hunnutukseen

Valmistusohje

Kalttaa ja kuori persikat, leikkaa palasiksi. Laita persikanpalat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes persikat ovat pehmeitä (5–10 min). Soseuta saiuvasekoittajalla ja kuori mahdollinen vaahto. Anna jäähtyä.

Nyri voi ja vehnäjauhot sekaisin, lisää sokeri. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kiepauta kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Kuori ja siivuta/lohko omenat. Laita palat pannulle ja mausta sokerilla ja kanelilla. Kuullota omenalohkoja muutama minuutti. Jätä jäähtymään. 

Kauli voitaikinasta leivinpapapereiden välissä ohkanen levy ja nosta irtopohjaisen piirasvuoan päälle (n. 30x22cm). Taputtele kunnolla reunoille ja pohjalle. Leikkaa ylimääräinen reunoilta pois ja säästä koristeluun. Töki haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 10 minuuttia uunissa. Lisää omenaviipaleet päälle.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Heidi leipoi tehtävässä espanjalaisen omenatortun, eli pastel de manzanan.


Kauli ylimääräinen takina ohkaiseksi ja ota haluamallasi muotilla paloja. Asettele ne reunoille, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman ruskeaa ruokosokeria.  

Paista torttua vajaa puoli tuntia niin, että pohja on rapea ja kypsä. Levit äpersikkamarmeladi tortun päälle ja anna jäähtyä. Sihtaa juuri ennen tarjoilua tomusokeria koristeeksi. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork PieLehtevä omenapiirakkaKermainen omenapaistosOmenapiirakka kanelillaAppelsiini-sahramitorttu
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaOmenapiirakkaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti