Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Heidi leipoi tehtävässä espanjalaisen omenatortun, eli pastel de manzanan.

Voitaikina

  • 300 g huoneenlämpöistä voita
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl tomusokeria
  • 6 rkl vettä

Täyte

  • 6 omenaa (3 eri lajiketta; makea, hapan, kirpeä...)
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria

Persikkamarmeladi

  • 2 persikkaa
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 1,5 rkl vettä

Koristelu

  • 0,5 dl tomusokeria hunnutukseen

Valmistusohje

Kalttaa ja kuori persikat, leikkaa palasiksi. Laita persikanpalat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes persikat ovat pehmeitä (5–10 min). Soseuta saiuvasekoittajalla ja kuori mahdollinen vaahto. Anna jäähtyä.

Nyri voi ja vehnäjauhot sekaisin, lisää sokeri. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kiepauta kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Kuori ja siivuta/lohko omenat. Laita palat pannulle ja mausta sokerilla ja kanelilla. Kuullota omenalohkoja muutama minuutti. Jätä jäähtymään. 

Kauli voitaikinasta leivinpapapereiden välissä ohkanen levy ja nosta irtopohjaisen piirasvuoan päälle (n. 30x22cm). Taputtele kunnolla reunoille ja pohjalle. Leikkaa ylimääräinen reunoilta pois ja säästä koristeluun. Töki haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 10 minuuttia uunissa. Lisää omenaviipaleet päälle.

Kauli ylimääräinen takina ohkaiseksi ja ota haluamallasi muotilla paloja. Asettele ne reunoille, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman ruskeaa ruokosokeria.  

Paista torttua vajaa puoli tuntia niin, että pohja on rapea ja kypsä. Levit äpersikkamarmeladi tortun päälle ja anna jäähtyä. Sihtaa juuri ennen tarjoilua tomusokeria koristeeksi. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja