Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hunajainen omenatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä tortusta tulee aika tahmea, koska hunaja ei jähmety – mikä tekee siitä vielä maukkaamman. Tarjoile haaleana. Tämän valmistukseen tarvitset piirasvuoan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 6-8 hengelle
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 125 voita
  • ½ dl vettä
  • 5 hapanta omenaa
  • 1 ½ dl juoksevaa hunajaa
  • 1 ½ tl kanelia
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • voita vuoan voiteluun

Lisäksi tarvitset

  • piirasvuoan
  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Paloittele voi ja nypi sormin jauhot ja voi, tai sekoita hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi, vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Voitele piirasvuoka. Kaulitse taikina sopivan kokoiseksi ja vuoraa sillä vuoka. Esipaista piiraspohjaa 12 minuuttia. Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi ne. 12 viipaletta per omena on sopiva määrä. Hienonna pähkinät karkeasti. Laita omenaviipaleet, kaneli ja pähkinät suureen kulhoon ja sekoita.

3. Asettele omenalohkot piiraspohjalle, aloita reunoilta ja asettele lohkot tiiviisti samaan suuntaan, seuraavassa, sisemmässä renkaassa asetat lohkot toiseen suuntaan. Lusikoi päälle puolet hunajasta. Paista 15 minuuttia, lisää sitten loppu hunaja. Peitä vuoka alumiinifoliolla, koska pähkinät palavat helposti. Paista vielä 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosOmenapiirakka kanelillaKanelinen omenapiirakka aprikoosipyreelläOhut toffeepiiras pähkinöiden keraÄidin omenatorttuRanskalainen omenapiiras
OmenapiirakkaKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu