Hunajainen omenatorttu
Tästä tortusta tulee aika tahmea, koska hunaja ei jähmety – mikä tekee siitä vielä maukkaamman. Tarjoile haaleana. Tämän valmistukseen tarvitset piirasvuoan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 6-8 hengelle
- 250 g vehnäjauhoja
- 125 voita
- ½ dl vettä
- 5 hapanta omenaa
- 1 ½ dl juoksevaa hunajaa
- 1 ½ tl kanelia
- 50 g hasselpähkinöitä
- voita vuoan voiteluun
Lisäksi tarvitset
- piirasvuoan
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Paloittele voi ja nypi sormin jauhot ja voi, tai sekoita hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi, vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Voitele piirasvuoka. Kaulitse taikina sopivan kokoiseksi ja vuoraa sillä vuoka. Esipaista piiraspohjaa 12 minuuttia. Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi ne. 12 viipaletta per omena on sopiva määrä. Hienonna pähkinät karkeasti. Laita omenaviipaleet, kaneli ja pähkinät suureen kulhoon ja sekoita.
3. Asettele omenalohkot piiraspohjalle, aloita reunoilta ja asettele lohkot tiiviisti samaan suuntaan, seuraavassa, sisemmässä renkaassa asetat lohkot toiseen suuntaan. Lusikoi päälle puolet hunajasta. Paista 15 minuuttia, lisää sitten loppu hunaja. Peitä vuoka alumiinifoliolla, koska pähkinät palavat helposti. Paista vielä 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka