Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita
Tandoorimaustetut scampivartaat ovat herkullista grillattavaa. Raikas raita lieventää vartaiden tulisuutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 20-24 scampia
Marinadi
- 2 tl tandoorimaustetta
- ½ dl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 liotettua puuvarrasta
- suolaa ja pippuria
Kurkkuraita
- 2 dl ruokajogurttia
- ½ kurkku
- suolaa ja pippuria
- 1 tl sitruunamehua
Tarjoiluun
- keitettyä basmatiriisiä
- keitettyjä vihanneksia tai juureksia
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista valkosipulinkynsi sitruunamehuun ja mausta tandoorimausteella, suolalla ja pippurilla. Marinoi scampeja heti ja pujota vartaisiin.
2. Kuori kurkku ja halkaise pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkuviipaleet jogurttiin, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa vartaita 3 minuuttia molemmilta puolilta grillissä, parilapannulla tai uunissa. Tarjoa lisänä kurkkuraitaa, riisiä ja kasviksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto