Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita
Tandoorimaustetut scampivartaat ovat herkullista grillattavaa. Raikas raita lieventää vartaiden tulisuutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 20-24 scampia
Marinadi
- 2 tl tandoorimaustetta
- ½ dl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 liotettua puuvarrasta
- suolaa ja pippuria
Kurkkuraita
- 2 dl ruokajogurttia
- ½ kurkku
- suolaa ja pippuria
- 1 tl sitruunamehua
Tarjoiluun
- keitettyä basmatiriisiä
- keitettyjä vihanneksia tai juureksia
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista valkosipulinkynsi sitruunamehuun ja mausta tandoorimausteella, suolalla ja pippurilla. Marinoi scampeja heti ja pujota vartaisiin.
2. Kuori kurkku ja halkaise pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkuviipaleet jogurttiin, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa vartaita 3 minuuttia molemmilta puolilta grillissä, parilapannulla tai uunissa. Tarjoa lisänä kurkkuraitaa, riisiä ja kasviksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria