Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita

Tandoorimaustetut scampivartaat ovat herkullista grillattavaa. Raikas raita lieventää vartaiden tulisuutta.

4 annosta

  • 20-24 scampia

Marinadi

  • 2 tl tandoorimaustetta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 liotettua puuvarrasta
  • suolaa ja pippuria

Kurkkuraita

  • 2 dl ruokajogurttia
  • ½ kurkku
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • keitettyä basmatiriisiä
  • keitettyjä vihanneksia tai juureksia

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista valkosipulinkynsi sitruunamehuun ja mausta tandoorimausteella, suolalla ja pippurilla. Marinoi scampeja heti ja pujota vartaisiin.

2. Kuori kurkku ja halkaise pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkuviipaleet jogurttiin, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa vartaita 3 minuuttia molemmilta puolilta grillissä, parilapannulla tai uunissa. Tarjoa lisänä kurkkuraitaa, riisiä ja kasviksia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!