Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tandoori-mausteseos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Tandoori-mausteseos

  • 1 ½ rkl kuivattua ja jauhettua punaista chilipippuria
  • 1 rkl garam masalaa (katso alla)
  • ½ rkl valkosipulijauhetta
  • ½ rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa

Garam masala

  • 275 g juustokuminan siemeniä
  • 110 g kanelitankoa
  • 25 g kokonaisia mausteneilikoita
  • 50 g kokonaisia mustapippureita
  • 5 ruskeaa kardemummasiemenkotaa
  • 10 vihreää kardemummasiemenkotaa

Valmistusohje

1. Garam masala: Kuumenna uuni 275-300 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut korkeimman kuumuuden, pidä sitä 5 minuuttia ja sulje sitten virta. Kuori ruskeat kardemummasiemenkodat, käytät vain siemenet niistä.

2. Levitä uunipellille juustokuminan siemenet, kanelitangot, neilikat, mustapippurit ja kardemumman siemenet sekä vihreät siemenkodat. Työnnä pelti uniin ja anna olla siellä, kunnes uuni on jäähtynyt kokonaan.

3. Hienonna kuivatut mausteet jauhoksi morttelissa. Älä käytä koneellisia hienontimia, niissä hienot aromit katoavat. Säilytä mausteseos tiiviisti suljettavassa purkissa.

Tämä intialainen maustesekoitus sopii lihalle, kalalle ja kanalle. Garam masalaa, joka kuuluu tandooriseokseen, voi ostaa myös valmiina. Jos haluat tehdä itse garam masalan alusta pitäen, sen ohje on alla.

4. Tandoori-mausteseos: Sekoita yhteen chilipippuri, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma.

Lisää aiheesta:

Garam masala-mausteseosTandoorikatkaravutMausteinen chutneyKarviaischutneyKikhernecurryKaalia intialaisittain
IntialaistaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Intialaista
  • 25.02.202113:35
    Pääruoat

    Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoori-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Garam masala-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Pasteijat

    Intialaiset joulupasteijat

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Samosat lampaanjauhelihasta