Tandoori-mausteseos

Tämä intialainen maustesekoitus sopii lihalle, kalalle ja kanalle. Garam masalaa, joka kuuluu tandooriseokseen, voi ostaa myös valmiina. Jos haluat tehdä itse garam masalan alusta pitäen, sen ohje on alla.

Tandoori-mausteseos

  • 1 ½ rkl kuivattua ja jauhettua punaista chilipippuria
  • 1 rkl garam masalaa (katso alla)
  • ½ rkl valkosipulijauhetta
  • ½ rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa

Garam masala

  • 275 g juustokuminan siemeniä
  • 110 g kanelitankoa
  • 25 g kokonaisia mausteneilikoita
  • 50 g kokonaisia mustapippureita
  • 5 ruskeaa kardemummasiemenkotaa
  • 10 vihreää kardemummasiemenkotaa

Valmistusohje

1. Garam masala: Kuumenna uuni 275-300 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut korkeimman kuumuuden, pidä sitä 5 minuuttia ja sulje sitten virta. Kuori ruskeat kardemummasiemenkodat, käytät vain siemenet niistä.

2. Levitä uunipellille juustokuminan siemenet, kanelitangot, neilikat, mustapippurit ja kardemumman siemenet sekä vihreät siemenkodat. Työnnä pelti uniin ja anna olla siellä, kunnes uuni on jäähtynyt kokonaan.

3. Hienonna kuivatut mausteet jauhoksi morttelissa. Älä käytä koneellisia hienontimia, niissä hienot aromit katoavat. Säilytä mausteseos tiiviisti suljettavassa purkissa.

4. Tandoori-mausteseos: Sekoita yhteen chilipippuri, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja kurkuma.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!