Talon tomaattikastike

Kun löydät hyviä tomaatteja, kannattaa kokeilla oman tomaattikastikkeen tekoa. Sitä voi käyttää jauhelihakastikkeen tai erilaisten patojen pohjana, pizzan tomaattikastikkeena tai vain omana kastikkeenaan.

Neljälle

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl etikkaa, 24%
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitallinen rouhittua valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit (kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen) ja poista kuoret. Sekoita tomaatit nopeasti tehosekoittimessa tai hienonna ne käsin. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Sekoita tomaatit, sipuli, etikka, sokeri, suola, pippuri, paprikajauhe ja inkivääri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 30 minuuttia kunnes kastike on sakeutunut.

3. Kaada kuuma tomaattikastike kuumiin, huolellisesti puhdistettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä ja laita kylmään. Säilytä kylmässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!