Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Talon paella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän paellan keittoaika on noin 40 minuuttia. Sen voi valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Ihanaa kutsuruokaa!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 isoa katkarapua
  • 4 keisarihummeria
  • 12 simpukkaa
  • 200 g mustekalaa
  • 400 g kanaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 ¼ g sahramia
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 200 g leikkopapuja (härkäpapuja)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 500 g riisiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 5 dl lientä

Valmistusohje

1. Paloittele mustekala pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna pavut. Hienonna kananliha. Kuumenna oliiviöljy suuressa padassa. Ruskista katkarapuja ja keisarirapuja muutama minuutti, nosta ne pannulta. Lisää simpukat pannuun ja paista, kunnes ne avautuvat. Nosta ne pannulta.

2. Ruskista kana pannussa öljyssä, lisää mustekala. Ruskista n. 3-4 minuuttia. Lisää pavut ja paista 2 minuuttia. Tee seoksen keskelle aukko ja lisää tomaattimurska. Kun tomaatit alkavat tummua, lisää valkosipuli ja paprikajauhe. Kaada päälle lientä niin että ainekset peittyvät, mausta suolalla. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

3. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää riisi ja sahrami. Sekoita niin että riisi levittyy tasaisesti. Lisää lämpöä, niin että riisi saa kiehua kunnolla. Kun neste on imeytynyt, noin 20 minuutin kuluttua, paella on valmis. Anna sen levätä muutama minuutti. Koristele katkaravuilla, simpukoilla ja keisarihummereilla kun tarjoilet paellan lautasilta.

Lisää aiheesta:

Paellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaPaellaPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraBroileri-kinkkupaellaBolito-pataMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
PaellaKananmunatonLaktoositonUusivuosiGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera