Sushia lohesta ja kuhasta
Sami Garam antaa pikaopastuksen sushin valmistukseen. Nappaa resepti talteen ja tee maukas annos kalasta ja riisistä japanilaiseen tapaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Sushiriisi
- 3 dl sushi- tai puuroriisiä
- 6 dl vettä
- 2-3 rkl valkoviini tai riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1-2 tl suolaa
Sushirullat
- sushiriisiä
- 1 kuhafilee
- 150 g lohifileetä
- kurkkua
- purjoa
- punaista paprikaa
- merilevälevyä
- wasabitahnaa
- soijakastiketta
- hillottua inkivääriä
Sushipallot ja -kuutiot
- Sushiriisiä
- 50 g lohifileetä
- 50 g kuhafileetä
- wasabitahnaa
- soijaa
- hillottua inkivääriä
Marinoidut lohikuutiot
- 100 g lohifileetä
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja mausta se sokerilla, suolalla ja etikalla. Vaihtoehtoisesti voit myös maustaa riisin Sushi Seasoning -mausteseoksella.
Tarkista maku ja mausta lisää tarpeen mukaan. Kaada riisinjyvät keitinveteen ja sekoita. Kun se kiehuu uudelleen, peitä kannella ja anna hautua kypsäksi jälkilämmöllä. Jäähdytä kypsä riisi.
Levitä ohut kerros riisiä merilevälevylle ja aseta pikkusormen paksuinen, levälevyn pituinen suikale kalaa ja/tai kasviksia sen keskelle.
Rullaa sushimaton avulla pötköksi ja kiinnitä se kostuttamalla juuri ennen kuin rulla on kiinni. Muotoile kiinteäksi ja anna rullan tekeentyä tovi.
Leikkaa siitä reilun sentin paksuisia paloja ja tarjoa ne wasabin, soijan ja inkiväärin kanssa.
Muotoile riisistä käsin tiiviitä palloja tai kuutioita. Purista pikku nokare wasabia keskelle. Leikkaa lohesta ja kuhasta ohuita viipaleita ja aseta kauniisti riisin päälle.
Leikkaa nahattomasta lohifileestä parin sentin kokoisia kuutioita. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua muutama minuutti.
Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua kymmenen minuuttia. Kuivaa pintoja hiukan ja tarjoa sellaisenaan tai wasabitahnan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti