Sushia lohesta ja kuhasta

Sami Garam antaa pikaopastuksen sushin valmistukseen. Nappaa resepti talteen ja tee maukas annos kalasta ja riisistä japanilaiseen tapaan.

Sushiriisi

  • 3 dl sushi- tai puuroriisiä
  • 6 dl vettä
  • 2-3 rkl valkoviini tai riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1-2 tl suolaa

Sushirullat

  • sushiriisiä
  • 1 kuhafilee
  • 150 g lohifileetä
  • kurkkua
  • purjoa
  • punaista paprikaa
  • merilevälevyä
  • wasabitahnaa
  • soijakastiketta
  • hillottua inkivääriä

Sushipallot ja -kuutiot

  • Sushiriisiä
  • 50 g lohifileetä
  • 50 g kuhafileetä
  • wasabitahnaa
  • soijaa
  • hillottua inkivääriä

Marinoidut lohikuutiot

  • 100 g lohifileetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja mausta se sokerilla, suolalla ja etikalla. Vaihtoehtoisesti voit myös maustaa riisin Sushi Seasoning -mausteseoksella.

Tarkista maku ja mausta lisää tarpeen mukaan. Kaada riisinjyvät keitinveteen ja sekoita. Kun se kiehuu uudelleen, peitä kannella ja anna hautua kypsäksi jälkilämmöllä. Jäähdytä kypsä riisi.

Levitä ohut kerros riisiä merilevälevylle ja aseta pikkusormen paksuinen, levälevyn pituinen suikale kalaa ja/tai kasviksia sen keskelle.

Rullaa sushimaton avulla pötköksi ja kiinnitä se kostuttamalla juuri ennen kuin rulla on kiinni. Muotoile kiinteäksi ja anna rullan tekeentyä tovi.

Leikkaa siitä reilun sentin paksuisia paloja ja tarjoa ne wasabin, soijan ja inkiväärin kanssa.

Muotoile riisistä käsin tiiviitä palloja tai kuutioita. Purista pikku nokare wasabia keskelle. Leikkaa lohesta ja kuhasta ohuita viipaleita ja aseta kauniisti riisin päälle.

Leikkaa nahattomasta lohifileestä parin sentin kokoisia kuutioita. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua muutama minuutti.

Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua kymmenen minuuttia. Kuivaa pintoja hiukan ja tarjoa sellaisenaan tai wasabitahnan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat