Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sushia lohesta ja kuhasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam antaa pikaopastuksen sushin valmistukseen. Nappaa resepti talteen ja tee maukas annos kalasta ja riisistä japanilaiseen tapaan.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Sushiriisi

  • 3 dl sushi- tai puuroriisiä
  • 6 dl vettä
  • 2-3 rkl valkoviini tai riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1-2 tl suolaa

Sushirullat

  • sushiriisiä
  • 1 kuhafilee
  • 150 g lohifileetä
  • kurkkua
  • purjoa
  • punaista paprikaa
  • merilevälevyä
  • wasabitahnaa
  • soijakastiketta
  • hillottua inkivääriä

Sushipallot ja -kuutiot

  • Sushiriisiä
  • 50 g lohifileetä
  • 50 g kuhafileetä
  • wasabitahnaa
  • soijaa
  • hillottua inkivääriä

Marinoidut lohikuutiot

  • 100 g lohifileetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja mausta se sokerilla, suolalla ja etikalla. Vaihtoehtoisesti voit myös maustaa riisin Sushi Seasoning -mausteseoksella.

Tarkista maku ja mausta lisää tarpeen mukaan. Kaada riisinjyvät keitinveteen ja sekoita. Kun se kiehuu uudelleen, peitä kannella ja anna hautua kypsäksi jälkilämmöllä. Jäähdytä kypsä riisi.

Levitä ohut kerros riisiä merilevälevylle ja aseta pikkusormen paksuinen, levälevyn pituinen suikale kalaa ja/tai kasviksia sen keskelle.

Rullaa sushimaton avulla pötköksi ja kiinnitä se kostuttamalla juuri ennen kuin rulla on kiinni. Muotoile kiinteäksi ja anna rullan tekeentyä tovi.

Leikkaa siitä reilun sentin paksuisia paloja ja tarjoa ne wasabin, soijan ja inkiväärin kanssa.

Muotoile riisistä käsin tiiviitä palloja tai kuutioita. Purista pikku nokare wasabia keskelle. Leikkaa lohesta ja kuhasta ohuita viipaleita ja aseta kauniisti riisin päälle.

Leikkaa nahattomasta lohifileestä parin sentin kokoisia kuutioita. Purista päälle sitruunamehua ja anna maustua muutama minuutti.

Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua kymmenen minuuttia. Kuivaa pintoja hiukan ja tarjoa sellaisenaan tai wasabitahnan kanssa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin maki-sushitJapanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaSushiSushia pohjoismaiseen tapaanNopea lohivokkiMunakoisoa riisipedillä
SushiKevytKananmunatonLaktoositonUusivuosiKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi