Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Japanilainen ateria, Markun resepti

MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

MAKRILLI

  • 1 makrilli
  • ½ dl Tonin reduktiota
  • 2 rkl Tonin ruusuöljyä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl Tonin tattiöljyä
  • 1 tl suolaa

RIISI

  • 150 g koshikari riisiä
  • 2,2 dl vettä
  • 1 tl Tonin ruusuöljyä
  • 1 tl sakea

RIISI HÖYSTEET

  • 3 rkl Pinjansiemeniä
  • 2 tl Tonin savustettua kurpitsaa
  • 1 rkl Tonin ruusuöljyä
  • 2 tl Tonin savustettua merilevää
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl Tonin reduktiota

KAALI

  • ½ savoijinkaalia
  • 100 g voita
  • tuoretta tryffeliä maun mukaan

PAVUT JA SIENET

  • 100 g Shimeji sieniä
  • 100 g tarhapapuja
  • 1 tl suolaa
  • kuivattuja siitakesieniä
  • Tonin savustettua kurpitsaa
  • fingerlimeä

CHAWANMUCHI

  • 5 dl Tonin dashilientä
  • 2 kananmunaa
  • 4 merirapua
  • 200 g voita
  • 2 rkl muikunmätiä
  • ruohosipulia
  • Tonin savustettua merilevää
  • 100 g salkotaitepapuja
  • shimeji sieniä

Valmistusohje

MAKRILLI: Leikkaa makrilli fileiksi ja poista ruodot. Kiehauta lopuista aineksista glaze. Penslaa makrillia glazella ja mausta suolalla. Grillaa kuumalla nahkapuoli alaspäin 3 min ja käännä. Grillaa toiselta puolelta 1 min. Mausta glazella grillauksen aikana. Ota makrilli vetäytymään ennen tarjoilua. Mausta tarvittaessa suolalla.

RIISI: Pese riisi varovasti vedessä. Sekoita kädellä vedessä ja valuta pesuvesi pois. Toista 3-4 kertaa, kunnes pesuvesi on kirkasta. Valuta riisi ja laita se kattilaan. Mittaa joukkoon vesi, ruusuöljy ja sake. Anna levätä 30 min. Käynnistä liesi täysille ja odota, että vesi kiehuu kunnolla. Käännä levy miedolle ja keitä n. 10 min. Ota kattila hellalta ja anna levätä 5 min. Sekoita riisiä ja anna levätä 5 min. Lisää riisin höysteet ja sekoita. Anna levätä kannen alla ennen tarjoilua

KAALI: Suikaloi kaali ohueksi mandoliinilla. Kuullota kevyesti voissa pehmeäksi ja mausta suolalla. Raasta tryffeliä joukkoon ja anna maustua 5 min ennen tarjoilua.

PAVUT JA SIENET: Höyrytä sienet ja pavut. Mausta suolalla, raasta joukkoon kuivatettua siitakesientä sekä savustettua kurpitsaa. Tarkista maku ja lisää joukkoon fingerlimeä.

CHAWANMUCHI: Kuori meriravun pyrstöt ja ja poista niistä suoli. Laita kuoret öljyn kanssa kattilaan ja paahda. Lisää voi ja kiehauta. Anna maustua kattilassa 30 min. Siivilöi voi talteen. 

Laita höyrytyksen kestävän astian pohjalle tarhapapuja, shimeiji sieniä ja meriravunpyrstöä palasina. 

Sekoita dashiliemi ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Laita massaa kuppeihin n. puolilleen. 

Höyrytä kuppeja n. 15 min.  Koristele pinta muikunmädillä, höyrytetyillä meriravuilla ja lopuksi laita päälle merirapuvoita. Koristele ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Riisiä, marinoituja merirapuja kastikkeella ja pikkelöityä retikkaa, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kananrintafilettä peruna-artisokka pyreellä, Ullan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenu
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti