Suolattua silliä

6 annosta

  • 4 sillifileetä
  • 1 punasipuli
  • 1 fenkoli, mukana yläosan vihreä kasvusto
  • 6 katajanmarjaa
  • 6 kuminansiementä
  • 1 dl siideriviinietikkaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Poista edellisenä päivänä sillifileistä nahka ja poista fileissä mahdollisesti olevat ruodot. Suolaa kala kevyesti ja anna levätä pakastimessa vähintään 24 tuntia.

Ota kalafileet pakastimesta tarjoilupäivänä, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet suurelle lautaselle. Valmista punasipuli ja fenkoli. Säästä fenkolin vihreä yläosa myöhempää käyttöä varten. Hienonna fenkoli ja sipuli.

Ota paistinpannu ja lisää sipuli ja fenkoli sekä kaada siihen viinietikka, sokeri ja rypsiöljy. Murskaa katajanmarjat ja kuminan siemenet ja lisää ne paistinpannulle. Kiehauta kasvismarinadi pikaisesti. Anna nesteen jäähtyä hieman.

Levitä lämmin marinadi silliviipaleiden päälle ja anna imeytyä noin 10 minuutin ajan.

Hienonna säästämäsi fenkolin vihreä osa ja ripottele sitä sillin päälle ennen syöntiä.

Parhaat ruokaohjelmat