Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolattua silliä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6 annosta

  • 4 sillifileetä
  • 1 punasipuli
  • 1 fenkoli, mukana yläosan vihreä kasvusto
  • 6 katajanmarjaa
  • 6 kuminansiementä
  • 1 dl siideriviinietikkaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Poista edellisenä päivänä sillifileistä nahka ja poista fileissä mahdollisesti olevat ruodot. Suolaa kala kevyesti ja anna levätä pakastimessa vähintään 24 tuntia.

Ota kalafileet pakastimesta tarjoilupäivänä, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet suurelle lautaselle. Valmista punasipuli ja fenkoli. Säästä fenkolin vihreä yläosa myöhempää käyttöä varten. Hienonna fenkoli ja sipuli.

Ota paistinpannu ja lisää sipuli ja fenkoli sekä kaada siihen viinietikka, sokeri ja rypsiöljy. Murskaa katajanmarjat ja kuminan siemenet ja lisää ne paistinpannulle. Kiehauta kasvismarinadi pikaisesti. Anna nesteen jäähtyä hieman.

Levitä lämmin marinadi silliviipaleiden päälle ja anna imeytyä noin 10 minuutin ajan.

Hienonna säästämäsi fenkolin vihreä osa ja ripottele sitä sillin päälle ennen syöntiä.

Lisää aiheesta:

Fenkoli-sitruunamarinoitua silliäLoheneviä punaviinietikassaKala-katkarapupataKookoskalaa foliossaKuha-raputaskutVärikäs kalapata
MaustesilliKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli
  • 21.12.201509:05
    Päivän resepti

    Hellapoliisin sinappisilli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Raikas sitruunasilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulun sherrysilli

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keltainen silli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kuminasilli