Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolakuoressa paistettu kuha

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ½ kg kuhaa
  • ½ sitruuna
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 4 dl karkeaa suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • perunamuhennosta
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kuha, mutta älä suomusta. Hiero kuha sisältä sitruunalla ja mausta valkopippurilla. Asettele persiljanippu kalan sisään.

2. Valitse vuoka, johon kala mahtuu juuri ja juuri, ja laita pohjalle sentin kerros suolaa. Aseta kala suolapedille ja peitä kala kokonaan suolalla, niin ettei kalaa näy lainkaan. Kostuta suolaa vedellä (pieni määrä riittää), mieluiten suihkepullon avulla.

3. Laita kala uuniin ja paista 1 tunti 15 minuuttia. Ota kala uunista, poista varovaisesti suolakuori ja nahka ja laita kala tarjoiluvadille.

Tämän reseptin idea on kotoisin pienestä ravintolasta, joka sijaitsee kalastajakylässä Lanzarotella. Siellä tarjoiltiin jättikokoinen, suolakuoressa paistettu kala, mutta resepti toimii loistavasti myös kuhalle. Tarjoile voisulan, sitruunalohkojen ja tuoreen perunamuhennoksen kera.

Lisää aiheesta:

Kalaa kookos-sipulikastikkeessaUunissa paistettua piikkikampelaaMaukas mikrokalaPersiljakalaTomaattiturskaa foliossaUunissa paistettua haukea pinjansiementen kera
UunikalaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura