Suolakuoressa paistettu kuha
Tämän reseptin idea on kotoisin pienestä ravintolasta, joka sijaitsee kalastajakylässä Lanzarotella. Siellä tarjoiltiin jättikokoinen, suolakuoressa paistettu kala, mutta resepti toimii loistavasti myös kuhalle. Tarjoile voisulan, sitruunalohkojen ja tuoreen perunamuhennoksen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg kuhaa
- ½ sitruuna
- 1 pieni nippu persiljaa
- 4 dl karkeaa suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- voisulaa
- perunamuhennosta
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kuha, mutta älä suomusta. Hiero kuha sisältä sitruunalla ja mausta valkopippurilla. Asettele persiljanippu kalan sisään.
2. Valitse vuoka, johon kala mahtuu juuri ja juuri, ja laita pohjalle sentin kerros suolaa. Aseta kala suolapedille ja peitä kala kokonaan suolalla, niin ettei kalaa näy lainkaan. Kostuta suolaa vedellä (pieni määrä riittää), mieluiten suihkepullon avulla.
3. Laita kala uuniin ja paista 1 tunti 15 minuuttia. Ota kala uunista, poista varovaisesti suolakuori ja nahka ja laita kala tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti