Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Somalialainen rapupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 400 g ravunlihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl hienonnettua punaista chilipalkoa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1-2 dl vettä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Valuta ravunlihaa lävikössä ja poista tarvittaessa kovat rustot. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, curry, inkivääri ja chili. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja laimenna vesitilkalla. Anna kiehahtaa.

3. Lisää pataan ravunliha ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos koostumus on liian sakea, lisää vettä. Mausta suolalla. Vinkki: Jos valmistat ruoan kokonaisista, keitetyistä ravuista, tarvitsen niitä kolme. Muista ottaa mäti talteen.

Lisää aiheesta:

Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryTaskurapurisottoÄyriäisrisottoTuliset cajunravutPavut kookosmaidossaChili-garam masala-kalaa
ÄyriäispataKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoat

Tämän juhlavan rapupadan maku on täyteläisen mausteinen. Ohje on peräisin Somaliasta, jossa kalaa ja äyriäisiä käytetään runsaasti. Voit halutessasi korvata puolet ravuista katkaravuilla. Keitetty riisi maistuu lisukkeena.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mustekalapata

  • 18.02.201300:00
    Scampi

    Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala-äyriäisvuoka

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Somalialainen rapupata