Somalialainen rapupata

Tämän juhlavan rapupadan maku on täyteläisen mausteinen. Ohje on peräisin Somaliasta, jossa kalaa ja äyriäisiä käytetään runsaasti. Voit halutessasi korvata puolet ravuista katkaravuilla. Keitetty riisi maistuu lisukkeena.

4 annosta

  • 400 g ravunlihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl hienonnettua punaista chilipalkoa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1-2 dl vettä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Valuta ravunlihaa lävikössä ja poista tarvittaessa kovat rustot. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, curry, inkivääri ja chili. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja laimenna vesitilkalla. Anna kiehahtaa.

3. Lisää pataan ravunliha ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos koostumus on liian sakea, lisää vettä. Mausta suolalla. Vinkki: Jos valmistat ruoan kokonaisista, keitetyistä ravuista, tarvitsen niitä kolme. Muista ottaa mäti talteen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.