Sitruunasilli joulupöytään
Julkaistu
Joulupöydässä on oltava sitruunasilliä. Tämä on hieman erilainen silli, jossa liemi on raikkaasti sitruunanmakuinen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 liotettua sillifileetä
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1 rkl rouhittuja korianterinsiemeniä
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1-2 sitruunaa, niiden mehu
- 2 rkl ohuita sitruunankuorisuikaleita
- ½ keltasipuli, renkaina
- ½ sitruuna, ohuina viipaleina
Valmistusohje
1. Sekoita etikka, sokeri ja vesi kunnes sokeri on liuennut. Lientä ei tarvitse keittää. Lado kerroksittain korianteria, sipulia, sitruunaa ja silliä lasipurkkiin ja kaada liemi päälle.
2. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
3. Paloittele silli, kaada päälle hieman lientä ja koristele juuri leikatuilla sipulirenkailla ja ohuilla sitruunaviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti