Sitruunasilli
Raikas sitruunasilli marinoituu kylmässä parissa päivässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 sillifileetä
- 1 sitruuna
- 2 punasipulia
Marinadi
- 6 rkl sitruunamehua
- ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- 10 neilikkaa
Valmistusohje
Huuhtele sillifileet kylmän valuvan veden alla ja liota niitä sen jälkeen kylmässä vedessä muutaman tunnin ajan.
Kiehauta kaikki marinadin ainekset. Siirrä sivuun jäähtymään.
Viipaloi sitruuna ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuivaa sillifileet ja leikkaa n. 2 cm paloiksi. Aseta sillifileet kerroksittain sitruunan ja sipulin kanssa lasipurkkiin. Lisää purkkiin marinadi niin että se peittää ainekset kokonaan.
Sulje purkki ja marinoi 1-2 päivää kylmässä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa