Sitruunasilli
Raikas sitruunasilli marinoituu kylmässä parissa päivässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 sillifileetä
- 1 sitruuna
- 2 punasipulia
Marinadi
- 6 rkl sitruunamehua
- ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- 10 neilikkaa
Valmistusohje
Huuhtele sillifileet kylmän valuvan veden alla ja liota niitä sen jälkeen kylmässä vedessä muutaman tunnin ajan.
Kiehauta kaikki marinadin ainekset. Siirrä sivuun jäähtymään.
Viipaloi sitruuna ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuivaa sillifileet ja leikkaa n. 2 cm paloiksi. Aseta sillifileet kerroksittain sitruunan ja sipulin kanssa lasipurkkiin. Lisää purkkiin marinadi niin että se peittää ainekset kokonaan.
Sulje purkki ja marinoi 1-2 päivää kylmässä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa