Sitruksiset savariinit
Savariinien nimi tulee ranskalaiselta virkamieheltä ja gastronomiselta kirjailijalta Brillat-Savarinilta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kymmenelle
Esitaikina
- 1 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
Taikina
- 2 rkl voisulaa
- 2 rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 munankeltuainen
Sokeriliemi
- ½ sitruuna
- ½ appelsiini
- 1 vaniljatanko
- 2 ½ dl vettä
- 1 ¾ dl kidesokeria
- seljankukkamehua
Koristeluun
- kermavaahtoa
- marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä maitoa, kunnes se on liuennut, lisää sitten loppu maito sekä vehnäjauhot. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Voitele ja jauhota 10 vuokaa. Sekoita esitaikinaan nopeasti voisula, sokeri, suola ja jauhot, työstä lopuksi mukaan munat ja keltuainen.
2. Täytä vuoat 1/3 korkeudelta taikinalla ja anna kohota, kunnes taikina täyttää vuoat. Paista n. 15 minuuttia, savariinien on oltava kuivia ja kullanruskeita. Anna jäähtyä.
3. Pese ja viipaloi sitruuna ja appelsiini, halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Keitä vesi, sokeri, vaniljatanko sekä sitruuna- ja appelsiiniviipaleet. Mausta seljankukkamehulla. Laita savariinit liemeen ja anna niiden imeä nestettä itseensä, nosta reikäkauhalla ja valuta. Siivilöi liemi ja säästä tarjoiluun. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan