Sitruksiset savariinit

Savariinien nimi tulee ranskalaiselta virkamieheltä ja gastronomiselta kirjailijalta Brillat-Savarinilta.

Ainekset

  • Kymmenelle

Esitaikina

  • 1 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

Taikina

  • 2 rkl voisulaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 munankeltuainen

Sokeriliemi

  • ½ sitruuna
  • ½ appelsiini
  • 1 vaniljatanko
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • seljankukkamehua

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä maitoa, kunnes se on liuennut, lisää sitten loppu maito sekä vehnäjauhot. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Voitele ja jauhota 10 vuokaa. Sekoita esitaikinaan nopeasti voisula, sokeri, suola ja jauhot, työstä lopuksi mukaan munat ja keltuainen.

2. Täytä vuoat 1/3 korkeudelta taikinalla ja anna kohota, kunnes taikina täyttää vuoat. Paista n. 15 minuuttia, savariinien on oltava kuivia ja kullanruskeita. Anna jäähtyä.

3. Pese ja viipaloi sitruuna ja appelsiini, halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Keitä vesi, sokeri, vaniljatanko sekä sitruuna- ja appelsiiniviipaleet. Mausta seljankukkamehulla. Laita savariinit liemeen ja anna niiden imeä nestettä itseensä, nosta reikäkauhalla ja valuta. Siivilöi liemi ja säästä tarjoiluun. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja