Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruksiset savariinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savariinien nimi tulee ranskalaiselta virkamieheltä ja gastronomiselta kirjailijalta Brillat-Savarinilta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kymmenelle

Esitaikina

  • 1 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

Taikina

  • 2 rkl voisulaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 munankeltuainen

Sokeriliemi

  • ½ sitruuna
  • ½ appelsiini
  • 1 vaniljatanko
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • seljankukkamehua

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä maitoa, kunnes se on liuennut, lisää sitten loppu maito sekä vehnäjauhot. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Voitele ja jauhota 10 vuokaa. Sekoita esitaikinaan nopeasti voisula, sokeri, suola ja jauhot, työstä lopuksi mukaan munat ja keltuainen.

2. Täytä vuoat 1/3 korkeudelta taikinalla ja anna kohota, kunnes taikina täyttää vuoat. Paista n. 15 minuuttia, savariinien on oltava kuivia ja kullanruskeita. Anna jäähtyä.

3. Pese ja viipaloi sitruuna ja appelsiini, halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Keitä vesi, sokeri, vaniljatanko sekä sitruuna- ja appelsiiniviipaleet. Mausta seljankukkamehulla. Laita savariinit liemeen ja anna niiden imeä nestettä itseensä, nosta reikäkauhalla ja valuta. Siivilöi liemi ja säästä tarjoiluun. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.

Lisää aiheesta:

HedelmämarenkiBasler LeckerliVanilja-sahramipullatButterkakku kardemummallaOmenakääreSaksalainen omenakakku
LeivoksetMakeat leivonnaisetKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset