Hedelmämarenki

Tämän tyylikkään ja herkullisen kakun voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin kera.

Kuudelle

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia

Täyte

  • 5-6 päärynää tai vihreää omenaa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 pss mantelilastuja

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota matala kakkuvuoka. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi ja lisää margariini. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

2. Keitä sillä aikaa vesi, sokeri ja sitruunankuori sakeaksi liemeksi. Kuori hedelmät ja lohko ne ohuesti. Laita kerros hedelmiä kattilan pohjalle ja keitä ne pehmeiksi liemessä. Nosta reikäkauhalla ja laita seuraava kerros hedelmiä.

3. Laita kakku pellille. Peitä se keitetyillä hedelmillä ja lusikoi päälle sokeriliemi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa paksuksi. Levitä marenki hedelmille, ripottele päälle mantelilastut ja paista valmiiksi uunissa n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!