Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmämarenki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän tyylikkään ja herkullisen kakun voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuudelle

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia

Täyte

  • 5-6 päärynää tai vihreää omenaa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 pss mantelilastuja

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota matala kakkuvuoka. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi ja lisää margariini. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

2. Keitä sillä aikaa vesi, sokeri ja sitruunankuori sakeaksi liemeksi. Kuori hedelmät ja lohko ne ohuesti. Laita kerros hedelmiä kattilan pohjalle ja keitä ne pehmeiksi liemessä. Nosta reikäkauhalla ja laita seuraava kerros hedelmiä.

3. Laita kakku pellille. Peitä se keitetyillä hedelmillä ja lusikoi päälle sokeriliemi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa paksuksi. Levitä marenki hedelmille, ripottele päälle mantelilastut ja paista valmiiksi uunissa n. 10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen mansikkatorttuPekaanikakku omenallaPääsiäistorttu hedelmien kanssaKiivitarteletitOmenamarenkiHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
MarenkiKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova