Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Butterkakku kardemummalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 isoon vuokaan

  • 1 dl kahvikermaa, 37-asteista
  • 25 g hiivaa
  • 100 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • n. 75 g pehmeää voita
  • n. ½ dl kidesokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • voita + jauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kermaan. Sekoita voi, jauhot, sokeri ja kardemumma murutaikinaksi, yhdistä kermaan. Työstä, lisää kananmuna. Vaivaa vielä hetki, peitä liinalla ja anna kohota 1 tunti.

2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja sirottele päälle sokeria ja vaniljasokeria. Kääri kokoon. Leikkaa rulla 3-5 cm leveiksi paloiksi, aseta palat tiiviisti voideltuun ja jauhotettuun, pyöreään vuokaan. Peitä liinalla ja kohota 25 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa kakku kananmunalla, paista uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Alkuperäiskakku valmistetaan wienintaikinasta ja täytetään sukaateilla, voilla, sokerilla ja hillotulla appelsiininkuorella. Tämä versio on hieman helpompi leipoa, mutta vähintään yhtä herkullinen!

Lisää aiheesta:

HunajabutterkakkuSuloiset reikäkakutVähäsokeriset pullatMansikkakiusausHieno mantelikranssiLauantaikakku omenoilla
MaustekakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku
  • 05.09.202412:58
    Kuivakakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 06.07.202406:00
    Leivonta

    Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku

  • 22.12.202211:14
    Joulu

    Kentakilainen kakku – helppo kakku vaikka joulupöytään

  • 17.12.202111:29
    Joulu

    Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakku

  • 20.12.201909:45
    Kuivakakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti