Butterkakku kardemummalla

Alkuperäiskakku valmistetaan wienintaikinasta ja täytetään sukaateilla, voilla, sokerilla ja hillotulla appelsiininkuorella. Tämä versio on hieman helpompi leipoa, mutta vähintään yhtä herkullinen!

1 isoon vuokaan

  • 1 dl kahvikermaa, 37-asteista
  • 25 g hiivaa
  • 100 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kidesokeria
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • n. 75 g pehmeää voita
  • n. ½ dl kidesokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • voita + jauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kermaan. Sekoita voi, jauhot, sokeri ja kardemumma murutaikinaksi, yhdistä kermaan. Työstä, lisää kananmuna. Vaivaa vielä hetki, peitä liinalla ja anna kohota 1 tunti.

2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja sirottele päälle sokeria ja vaniljasokeria. Kääri kokoon. Leikkaa rulla 3-5 cm leveiksi paloiksi, aseta palat tiiviisti voideltuun ja jauhotettuun, pyöreään vuokaan. Peitä liinalla ja kohota 25 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa kakku kananmunalla, paista uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!