Mainos
Mainos

Tämä resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 15 minuuttia, paistoaika on n. 20 minuuttia. Kirschwasser on eräänlaista kirsikkaviinaa.

30 kpl

  • 700 g tummaa hunajaa
  • 600 g kidesokeria
  • 900 g vehnäjauhoja
  • 400 g karkeasti raastettuja manteleita
  • 200 g hillottua appelsiininkuorta
  • 1 tl kanelia
  • 1 maustemitta jauhettua muskottia
  • 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl Kirschwasseria

Sokerikuorrute

  • 150 g kidesokeria
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna hunaja ja kidesokeri kiehuvaksi, lisää puolet jauhoista. Lisää manteli, hillottu appelsiininkuori, kaneli, muskotti ja neilikka ja sekoita. Lisää sitten loput jauhot, Kirschwasser, raastettu appelsiininkuori sekä sitruunamehu. Työstä taikinaksi ja laita kylmään lepäämään 15 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulle leivinpaperille 6 mm paksuksi neliöksi. Vedä leivinpaperi pellille. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä, harjaa pois jauhot.

3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Lämmitä kakkua uunissa hieman ja kaada kuuma kuorrutus päälle. Penslaa voimakkaasti niin että se imeytyy kakkuun. Se jähmettyy ja muuttuu valkoiseksi n. 5 minuutin jälkeen. Leikkaa kakusta n. 4X6 cm palasia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.