Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Basler Leckerli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 15 minuuttia, paistoaika on n. 20 minuuttia. Kirschwasser on eräänlaista kirsikkaviinaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

30 kpl

  • 700 g tummaa hunajaa
  • 600 g kidesokeria
  • 900 g vehnäjauhoja
  • 400 g karkeasti raastettuja manteleita
  • 200 g hillottua appelsiininkuorta
  • 1 tl kanelia
  • 1 maustemitta jauhettua muskottia
  • 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl Kirschwasseria

Sokerikuorrute

  • 150 g kidesokeria
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna hunaja ja kidesokeri kiehuvaksi, lisää puolet jauhoista. Lisää manteli, hillottu appelsiininkuori, kaneli, muskotti ja neilikka ja sekoita. Lisää sitten loput jauhot, Kirschwasser, raastettu appelsiininkuori sekä sitruunamehu. Työstä taikinaksi ja laita kylmään lepäämään 15 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulle leivinpaperille 6 mm paksuksi neliöksi. Vedä leivinpaperi pellille. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä, harjaa pois jauhot.

3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Lämmitä kakkua uunissa hieman ja kaada kuuma kuorrutus päälle. Penslaa voimakkaasti niin että se imeytyy kakkuun. Se jähmettyy ja muuttuu valkoiseksi n. 5 minuutin jälkeen. Leikkaa kakusta n. 4X6 cm palasia.

Lisää aiheesta:

BiberherzliHedelmäinen joulupullaButterkakku kardemummallaSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraTuulihatutHieno mantelikranssi
PikkuleivätMakeat leivonnaisetKananmunatonJouluKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti