Basler Leckerli
Tämä resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 15 minuuttia, paistoaika on n. 20 minuuttia. Kirschwasser on eräänlaista kirsikkaviinaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
30 kpl
- 700 g tummaa hunajaa
- 600 g kidesokeria
- 900 g vehnäjauhoja
- 400 g karkeasti raastettuja manteleita
- 200 g hillottua appelsiininkuorta
- 1 tl kanelia
- 1 maustemitta jauhettua muskottia
- 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 dl Kirschwasseria
Sokerikuorrute
- 150 g kidesokeria
- ½ dl vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna hunaja ja kidesokeri kiehuvaksi, lisää puolet jauhoista. Lisää manteli, hillottu appelsiininkuori, kaneli, muskotti ja neilikka ja sekoita. Lisää sitten loput jauhot, Kirschwasser, raastettu appelsiininkuori sekä sitruunamehu. Työstä taikinaksi ja laita kylmään lepäämään 15 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulle leivinpaperille 6 mm paksuksi neliöksi. Vedä leivinpaperi pellille. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä, harjaa pois jauhot.
3. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Lämmitä kakkua uunissa hieman ja kaada kuuma kuorrutus päälle. Penslaa voimakkaasti niin että se imeytyy kakkuun. Se jähmettyy ja muuttuu valkoiseksi n. 5 minuutin jälkeen. Leikkaa kakusta n. 4X6 cm palasia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje