Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanilja-sahramipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näiden mehevien pullien leipominen onnistuu aloittelijaltakin. Pullat tuoksuvat houkuttelevasti sahramilta ja vaniljalta.

20 pullaa

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 g sahramia (1 pkt)
  • 1 muna

Vaniljakreemi

  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl sokeria
  • 1 muna
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna pullien voiteluun
  • sokeria koristeluun
  • 20 pullavuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhoon ja sekoita joukkoon hieman lämmintä maito-voisulaa. Kaada kulhoon loput nesteestä ja lisää joukkoon sokeri, suola, sahrami ja kardemumma sekä muna ja suurin osa jauhoista. Vaivaa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta. Peitä kulho muovikelmulla ja anna nousta lämpimässä, vedottomassa paikassa 30 minuuttia.

2. Vaniljakreemi: Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja keitä kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon muna. Kuumenna varovasti, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila levyltä, lisää vaniljasokeri ja jäähdytä sekoittamalla.

3. Kauli taikinasta noin 40x50 cm kokoinen levy ja leikkaa siitä 20 ruutua. Nosta jokaisen ruudun keskelle nokare vaniljakreemiä ja nipistä reunat nurkista yhteen. Aseta kääröt pullavuokiin sauma alaspäin ja nostot käsipyyhkeen alla 30 minuuttia. Riko munan rakenne, voitele pullat ja paista 225 asteessa 10 minuuttia. Kasta pullat sokeriin.

Lisää aiheesta:

Laskiaispullat lämpimän maidon keraRuusu-rahkapullatVähäsokeriset pullatLaskiaispullatKanelipullatHellapoliisin laskiaispullat
PullatJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku