Saksalainen omenakakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666710/landscape16_9/515/290/a4aefda5fde920b89cb2903ddbf433a5/pO/902983-2990.jpg)
Hieman työläs omenakakku, mutta mahtavan makuinen. Jos haluat vieläkin upeampaa makua, liota rusinat calvadosissa ennen kuin täytät kakun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10 palaa
Taikina
- 40 g voisulaa
- 1,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 munankeltuainen
- n. 4 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 25 g voita
- 0,5 dl korppujauhoa
- 50 g mantelirouhetta
- 4-5 omenaa ohuina lohkoina
- 0,75 dl rusinoita
Kansi
- 3 munaa eroteltuina
- 0,75 dl sokeria
- 2 dl ranskankermaa
- 2 tl kanelia
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita lämmin voisula ja maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Sekoita ja vaivaa loput ainekset taikinaan. Nostata taikinaa peitettynä 30 minuuttia.
2. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se taikinalla. Painele reunojen ympärille. Sulata voi täytteeseen. Paahda korppujauho ja mantelirouhe kumpikin erikseen kuumalla kuivalla pannulla. Levitä korppujauho pohjalle. Lado päälle ohuet omenalohkot, rusinat ja mantelirouhe. Peitä vuoka foliolla, paista uunin alatasolla 15 minuuttia. Ota uunista.
3. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kantta varten. Sekoita niihin ranskankerma ja kaneli. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuaisseokseen. Levitä seos kakun päälle ja paista kypsäksi, noin 25 minuuttia, kunnes kansi on saanut hienon värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka