Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saksalainen omenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieman työläs omenakakku, mutta mahtavan makuinen. Jos haluat vieläkin upeampaa makua, liota rusinat calvadosissa ennen kuin täytät kakun.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 10 palaa

Taikina

  • 40 g voisulaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 munankeltuainen
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 25 g voita
  • 0,5 dl korppujauhoa
  • 50 g mantelirouhetta
  • 4-5 omenaa ohuina lohkoina
  • 0,75 dl rusinoita

Kansi

  • 3 munaa eroteltuina
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl kanelia
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita lämmin voisula ja maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Sekoita ja vaivaa loput ainekset taikinaan. Nostata taikinaa peitettynä 30 minuuttia.

2. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se taikinalla. Painele reunojen ympärille. Sulata voi täytteeseen. Paahda korppujauho ja mantelirouhe kumpikin erikseen kuumalla kuivalla pannulla. Levitä korppujauho pohjalle. Lado päälle ohuet omenalohkot, rusinat ja mantelirouhe. Peitä vuoka foliolla, paista uunin alatasolla 15 minuuttia. Ota uunista.

3. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kantta varten. Sekoita niihin ranskankerma ja kaneli. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuaisseokseen. Levitä seos kakun päälle ja paista kypsäksi, noin 25 minuuttia, kunnes kansi on saanut hienon värin.

Lisää aiheesta:

Omenainen bostonkakkuKahvikranssiKermainen omenapaistosYlellinen raparperitorttuSitruunainen porkkanakakkuOmenainen kardemummakakku
OmenakakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"