Saksalainen omenakakku

Hieman työläs omenakakku, mutta mahtavan makuinen. Jos haluat vieläkin upeampaa makua, liota rusinat calvadosissa ennen kuin täytät kakun.

Ainekset

  • 10 palaa

Taikina

  • 40 g voisulaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 munankeltuainen
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 25 g voita
  • 0,5 dl korppujauhoa
  • 50 g mantelirouhetta
  • 4-5 omenaa ohuina lohkoina
  • 0,75 dl rusinoita

Kansi

  • 3 munaa eroteltuina
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl kanelia
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita lämmin voisula ja maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Sekoita ja vaivaa loput ainekset taikinaan. Nostata taikinaa peitettynä 30 minuuttia.

2. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se taikinalla. Painele reunojen ympärille. Sulata voi täytteeseen. Paahda korppujauho ja mantelirouhe kumpikin erikseen kuumalla kuivalla pannulla. Levitä korppujauho pohjalle. Lado päälle ohuet omenalohkot, rusinat ja mantelirouhe. Peitä vuoka foliolla, paista uunin alatasolla 15 minuuttia. Ota uunista.

3. Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kantta varten. Sekoita niihin ranskankerma ja kaneli. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuaisseokseen. Levitä seos kakun päälle ja paista kypsäksi, noin 25 minuuttia, kunnes kansi on saanut hienon värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja