Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenakääre

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän jälkiruokaan sopivat myös muut kuin ohjeessa mainitut hedelmät, esimerkiksi aprikoosit ja päärynät. Tarjoa leivonnainen hieman lämpimänä kermavaahdon kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

12 annosta

  • 1 1/4 dl haaleaa vettä
  • 1 tl voita
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 5 dl + ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 kg omenoita
  • 1½ dl korppujauhoja
  • 2 rkl voita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl rusinoita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • tomusokeria
  • 100 g voita

Valmistusohje

1. Sulata voi vedessä ja sekoita joukkoon muna, suola ja sitruunamehu. Tee jauhoista pöydälle keko, muotoile keskelle kuoppa ja kaada siihen hieman nestettä. Sekoita lusikalla taikinaksi. Lisää loput nesteestä ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja pöydästä. Jätä taikina leivinliinan alle vähintään puoleksi tunniksi. Kuori ja viipaloi omenat ja paista korppujauhot voissa.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä pöydälle iso keittiöpyyhe, ripottele pyyhkeelle vehnäjauhoja ja kauli taikina erittäin ohueksi. Leikkaa pois paksut reunat. Levitä korppujauhot niin, että ne peittävät 2/3 taikinalevystä. Lisää omenaviipaleet korppujauhojen päälle ja ripottele pinnalle sokeri, rusinat, kaneli ja raastettu sitruunan kuori.

3. Sulata voi ja kaada se taikinalevyn tyhjälle osalle. Kääri taikina pyyhkeen avulla täytepäästä alkaen varovasti rullalle.

4. Siirrä rulla voidellulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Lisää aiheesta:

Omenainen bostonkakkuLehtevä omenapiirakkaKiivitarteletitSitruksiset savariinitSaksalainen omenakakkuKanelipullat
OmenatSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Omenat
  • 15.08.202407:43
    Omenapaistos

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 15.08.202407:43
    Hillot

    Anun omenasose

  • 07.10.202214:50
    Hillot

    Taivaallinen omenahillo

  • 20.09.202209:35
    Omenakakku

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 07.10.202114:56
    Uuniomenat

    Toscaomenat