Näin valmistettu silli säilyy hyvin kannellisessa purkissa kylmässä. Laita sillipalat kauniisti tarjolle punasipulin, tillisilpun ja maustepippurin kera ja aina vastakeitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi olutta ja snapsia - ei koskaan viiniä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 suolasillifileetä (liotettuina)
- 1 1/2 dl etikkaa (12%)
- 2 1/2 dl vettä
- 1 sipuli
- 1 dl sokeria
- 1/2 rkl rouhittua valkopippuria
- 3 laakerinlehteä
Tarjoiluun
- 1 punasipuli viipaleina
- 1 rkl rouhittua maustepippuria
- 2 rkl tilliä
Valmistusohje
1. Liemi: kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta etikka, vesi, sokeri, valkopippurirouhe, sipuliviipaleet ja laakerinlehdet. Jäähdytä liemi.
2. Kaada jäähtynyt liemi sillifileiden päälle purkkiin ja anna maustua yön yli.
3. Leikkaa fileet kauniiksi paloiksi tarjoiluvadille ja koristele punasipulirenkailla, maustepippurirouheella sekä tillillä. Jos haluat käyttää myös hieman sillilientä tarjoiluun, voit värjätä sen tilkalla punajuurilientä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.