Siikaa ja metsäsieni-perunapaistosta

Puhtaista kotimaisista raaka-aineista valmistuu vaivattomasti tillipestolla maustettua siikaa metsäsieni-perunapaistoksen kera.

Ainekset

  • 4 fileetä suomustettua siikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl raastettua
  • parmesaania
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 puntti tuoretta tilliä
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 4 isoa kiinteää perunaa
  • 2 dl tuoreita metsäsieniä (kantarelleja, suppilovahveroita tai tatteja)
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Laita valkosipulinkynsi, hienonnettu tilli, pinjansiemenet ja oliiviöljy syvään astiaan.

Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Lisää öljyä jos rakenne on liian paksu.

Tee siikafileisiin pienet viillot veitsellä nahkapuolelle. Aseta fileet leivinpaperille uuninpellille.

Mausta ne suolalla ja pippurilla. Sivele päälle hieman tillipestoa. Paista fileet uunissa 190-asteessa noin kahdeksan minuuttia.

Säästä pestoa myös kastikkeeksi kalalle.

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä nopeasti kypsiksi kiehuvassa vedessä ja valuta perunat.

Kuori ja hienonna sipuli. Paista perunat ja sienet kuumalla pannulla voissa. Lisää lopuksi mukaan tuoreet herneet ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!