Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siikaa ja metsäsieni-perunapaistosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Puhtaista kotimaisista raaka-aineista valmistuu vaivattomasti tillipestolla maustettua siikaa metsäsieni-perunapaistoksen kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 4 fileetä suomustettua siikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl raastettua
  • parmesaania
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 puntti tuoretta tilliä
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 4 isoa kiinteää perunaa
  • 2 dl tuoreita metsäsieniä (kantarelleja, suppilovahveroita tai tatteja)
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Laita valkosipulinkynsi, hienonnettu tilli, pinjansiemenet ja oliiviöljy syvään astiaan.

Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Lisää öljyä jos rakenne on liian paksu.

Tee siikafileisiin pienet viillot veitsellä nahkapuolelle. Aseta fileet leivinpaperille uuninpellille.

Mausta ne suolalla ja pippurilla. Sivele päälle hieman tillipestoa. Paista fileet uunissa 190-asteessa noin kahdeksan minuuttia.

Säästä pestoa myös kastikkeeksi kalalle.

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä nopeasti kypsiksi kiehuvassa vedessä ja valuta perunat.

Kuori ja hienonna sipuli. Paista perunat ja sienet kuumalla pannulla voissa. Lisää lopuksi mukaan tuoreet herneet ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Lämmin hernetempe-sienisalaattiKuharullatBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraBroilerinkoipia vihreällä curryllaYrttimaustettua kirjolohta ja sieniäKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
KalafileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonSienisatoKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière