Siikaa ja metsäsieni-perunapaistosta
Puhtaista kotimaisista raaka-aineista valmistuu vaivattomasti tillipestolla maustettua siikaa metsäsieni-perunapaistoksen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 fileetä suomustettua siikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl raastettua
- parmesaania
- 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 puntti tuoretta tilliä
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 4 isoa kiinteää perunaa
- 2 dl tuoreita metsäsieniä (kantarelleja, suppilovahveroita tai tatteja)
- 1 dl tuoreita herneitä
- 1 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Laita valkosipulinkynsi, hienonnettu tilli, pinjansiemenet ja oliiviöljy syvään astiaan.
Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Lisää öljyä jos rakenne on liian paksu.
Tee siikafileisiin pienet viillot veitsellä nahkapuolelle. Aseta fileet leivinpaperille uuninpellille.
Mausta ne suolalla ja pippurilla. Sivele päälle hieman tillipestoa. Paista fileet uunissa 190-asteessa noin kahdeksan minuuttia.
Säästä pestoa myös kastikkeeksi kalalle.
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä nopeasti kypsiksi kiehuvassa vedessä ja valuta perunat.
Kuori ja hienonna sipuli. Paista perunat ja sienet kuumalla pannulla voissa. Lisää lopuksi mukaan tuoreet herneet ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje