Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-papusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Kasvisruoka, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton

4 annosta

  • 500 g kauden sieniä
  • 300 g vihreitä papuja
  • 4 rkl hyvää öljyä sienille
  • vajaa 1 rkl öljyä pavuille
  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 1 veitsenkärjellinen raastettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sieniviipaleet öljyn, sitruunamehun ja salottisipulin kanssa. mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja tuoreella inkiväärillä. Anna vetäytyä ainakin puolen tunnin ajan.

2. Keitä papuja hiljalleen riittävästi suolatussa vedessä, lisää ruokalusikallinen öljyä. Kaada pavut lävikköön ja kasta ne heti jääkylmään veteen, jotta kiehuminen lakkaa ja pavuissa säilyy maku, kiinteys ja väri.

3. Valuta pavut ja sekoita sienten kanssa.

Suomen sienivalikoima on runsas ja upea, ja nykyään myös viljeltyjä sieniä, kuten osterivinokasta, on saatavilla ympäri vuoden. Marinoidut sienet sopivat erinomaisesti salaattiin. Muista suikaloida sienet ohuiksi.

Lisää aiheesta:

Herkkusienet à la grequeRiisi-tomaatti-sienisalaattiLämmin lohisalaattiMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraRiisi-sienitäytteiset paprikatKreetalaiset herkkusienet
PapusalaattiKasvisruokaGoGreenKevytKasvisruokaSienisatoLaktoositonGluteenitonKananmunatonLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Papusalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sieni-papusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punapapusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Pohjoisafrikkalainen papusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Papusalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kesän paras feta-papusalaatti