Sieni-papusalaatti

Suomen sienivalikoima on runsas ja upea, ja nykyään myös viljeltyjä sieniä, kuten osterivinokasta, on saatavilla ympäri vuoden. Marinoidut sienet sopivat erinomaisesti salaattiin. Muista suikaloida sienet ohuiksi.

4 annosta

  • 500 g kauden sieniä
  • 300 g vihreitä papuja
  • 4 rkl hyvää öljyä sienille
  • vajaa 1 rkl öljyä pavuille
  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 1 veitsenkärjellinen raastettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sieniviipaleet öljyn, sitruunamehun ja salottisipulin kanssa. mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja tuoreella inkiväärillä. Anna vetäytyä ainakin puolen tunnin ajan.

2. Keitä papuja hiljalleen riittävästi suolatussa vedessä, lisää ruokalusikallinen öljyä. Kaada pavut lävikköön ja kasta ne heti jääkylmään veteen, jotta kiehuminen lakkaa ja pavuissa säilyy maku, kiinteys ja väri.

3. Valuta pavut ja sekoita sienten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.