Scampisalaatti pil pil -kastikkeella
Raikas salaatti saa makua tulisesta pil pil -kastikkeesta. Kokeile Alexin herkullista reseptiä!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g salaattia
- 24 kpl scampia
- 200 g kurkkua
- 10 isoa vihreää oliivia
- 10 miniluumutomaattia
Pil pil
- 2 punaista tuoretta chiliä
- 1 kokonainen valkosipuli
- tuoretta persiljaa
- 3 dl rypsiöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Aloita salaatin valmistus kuivaamalla oliivit uunissa. Leikkaa kivettömät oliivit siivuiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa oliiveja 120-asteisessa kiertoilmauunissa noin 30 minuuttia.
Pese ja revi salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa kurkku pitkittäin juustohöylällä ohuiksi kaistaleiksi, kääri ne rullalle ja nosta salaatin päälle. Halkaise pestyt tomaatit ja asettele ne vadille jäähtyneiden oliivien kanssa.
Valmista lopuksi pil pil. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja leikkaa chilit sekä valkosipuli siivuiksi ja lisää pannuun. Anna öljyn maustua, mutta älä kuumenna sitä savuavaksi eli yli 180-asteiseksi.
Kun öljy on kuumaa lisää scampit joukkoon ja paista 30 sekuntia per puoli. Älä kypsennä liian pitkään, muuten ravut menevät ylikypsiksi ja niistä tulee kumisia. Nosta scampit reikäkauhalla pois, anna rasvan valua ja nosta lämpimät ravunpyrstöt salaatin pinnalle.
Koristele annos hienonnetulla tuoreella persiljasilpulla ja paahtuneilla chili-valkosipuli siivuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka