Scampi- pil pil salaatti

Valmista eksoottinen rapusalaatti välimeren tyyliin.

Ainekset

  • 300 g salaattia
  • 24 kpl scampia
  • 200 g kurkkua
  • 10 isoa vihreää oliivia
  • 10 miniluumutomaattia
  • 2 punaista tuoretta chiliä
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • tuoretta persiljaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Aloita salaatin valmistus kuivaamalla oliivit uunissa. Leikkaa kivettömät oliivit siivuiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa oliivit 120c kiertoilmauunissa 30 min. ajan.

Pese ja revi salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa kurkku pitkittäin juustohöylällä ohuiksi kaistaleiksi, kääri ne rullalle ja nosta salaatin päälle. Halkaise pestyt tomaatit ja asettele ne vadille jäähtyneiden oliivien kanssa.

Valmista lopuksi pil pil. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja leikkaa siivuiksi chilit sekä valkosipuli ja lisää pannuun.. Anna öljyn maustua, mutta älä kuumenna sitä savuavaksi eli yli 180c. Kun öljy on kuumaa lisää scampit joukkoon ja paista 30 sekuntia per puoli.

Älä kypsennä liian pitkään, muuten ravut menevät ylikypsiksi ja niistä tulee kumisia. Nosta ne reikäkauhalla pois, anna rasvan valua pois ja nosta lämpimät ravunpyrstöt salaatin pinnalle. Koristele vielä annos hienonnetulla tuoreella persiljasilpulla ja paahtuneilla chili-valkosipuli siivuilla.

Vinkki: Voit tarjota scampit espanjalaiseen tyyliin, eli nosta kuuma pannu pöytään ja nautiskele tuoreen leivän kanssa ilman salaattia. Sopii myös mainiosti alkupaloiksi tai tapas herkkuihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.