Scampi- pil pil salaatti
Valmista eksoottinen rapusalaatti välimeren tyyliin.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g salaattia
- 24 kpl scampia
- 200 g kurkkua
- 10 isoa vihreää oliivia
- 10 miniluumutomaattia
- 2 punaista tuoretta chiliä
- 1 kokonainen valkosipuli
- tuoretta persiljaa
- 3 dl rypsiöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Aloita salaatin valmistus kuivaamalla oliivit uunissa. Leikkaa kivettömät oliivit siivuiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa oliivit 120c kiertoilmauunissa 30 min. ajan.
Pese ja revi salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa kurkku pitkittäin juustohöylällä ohuiksi kaistaleiksi, kääri ne rullalle ja nosta salaatin päälle. Halkaise pestyt tomaatit ja asettele ne vadille jäähtyneiden oliivien kanssa.
Valmista lopuksi pil pil. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja leikkaa siivuiksi chilit sekä valkosipuli ja lisää pannuun.. Anna öljyn maustua, mutta älä kuumenna sitä savuavaksi eli yli 180c. Kun öljy on kuumaa lisää scampit joukkoon ja paista 30 sekuntia per puoli.
Älä kypsennä liian pitkään, muuten ravut menevät ylikypsiksi ja niistä tulee kumisia. Nosta ne reikäkauhalla pois, anna rasvan valua pois ja nosta lämpimät ravunpyrstöt salaatin pinnalle. Koristele vielä annos hienonnetulla tuoreella persiljasilpulla ja paahtuneilla chili-valkosipuli siivuilla.
Vinkki: Voit tarjota scampit espanjalaiseen tyyliin, eli nosta kuuma pannu pöytään ja nautiskele tuoreen leivän kanssa ilman salaattia. Sopii myös mainiosti alkupaloiksi tai tapas herkkuihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan