Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Scampi- pil pil salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista eksoottinen rapusalaatti välimeren tyyliin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 300 g salaattia
  • 24 kpl scampia
  • 200 g kurkkua
  • 10 isoa vihreää oliivia
  • 10 miniluumutomaattia
  • 2 punaista tuoretta chiliä
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • tuoretta persiljaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Aloita salaatin valmistus kuivaamalla oliivit uunissa. Leikkaa kivettömät oliivit siivuiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa oliivit 120c kiertoilmauunissa 30 min. ajan.

Pese ja revi salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa kurkku pitkittäin juustohöylällä ohuiksi kaistaleiksi, kääri ne rullalle ja nosta salaatin päälle. Halkaise pestyt tomaatit ja asettele ne vadille jäähtyneiden oliivien kanssa.

Valmista lopuksi pil pil. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja leikkaa siivuiksi chilit sekä valkosipuli ja lisää pannuun.. Anna öljyn maustua, mutta älä kuumenna sitä savuavaksi eli yli 180c. Kun öljy on kuumaa lisää scampit joukkoon ja paista 30 sekuntia per puoli.

Älä kypsennä liian pitkään, muuten ravut menevät ylikypsiksi ja niistä tulee kumisia. Nosta ne reikäkauhalla pois, anna rasvan valua pois ja nosta lämpimät ravunpyrstöt salaatin pinnalle. Koristele vielä annos hienonnetulla tuoreella persiljasilpulla ja paahtuneilla chili-valkosipuli siivuilla.

Vinkki: Voit tarjota scampit espanjalaiseen tyyliin, eli nosta kuuma pannu pöytään ja nautiskele tuoreen leivän kanssa ilman salaattia. Sopii myös mainiosti alkupaloiksi tai tapas herkkuihin.

Lisää aiheesta:

Täytetty broilerin rintafileLohipastrami salaattiLohiperhospihvitLasten kalaherkkuScampisalaatti pil pil -kastikkeellaPerunankuorisipsit
ÄyriäissalaattiScampiKevytGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti