Savustettua valkosipulilohta

Nyt savustetaan grillissä ihanat kesän herkut: lohi saa kaverikseet maukkaat porkkanat ja perunat.

Ainekset

  • 800 g lohifileetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa lohi perhosiksi. Mausta leikkauspinnat suolalla ja murskatulla valkosipulilla. Käännä lohiperhoset takaisin kiinni maustamisen jälkeen. Nosta ne savustuspussiin ja savusta grillissä 20 minuuttia. Aseta pussi kuuman grilliparilan päälle, ei suoraan liekkien yläpuolelle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.