Savustamon salaatti

Tämä on mukava lounassalaatti, joka myös sopii seisovaan pöytään. Maukkainta salaatista tulee, jos kala on vastasavustettua.

Kolmelle-neljälle

  • 1 iso salaatinkerä
  • 2 savustettua makrillia tai 6 savusilakkaa
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
  • n. 20 mustaa oliivia, viipaloituina

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 kukkurallinen rkl majoneesia
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta. Perkaa kaloista nahka ja ruodot ja murra kala pienemmiksi paloiksi. Asettele kalat, salaatti, munanlohkot ja oliivit vadille.

2. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.