Savustamon salaatti

Tämä on mukava lounassalaatti, joka myös sopii seisovaan pöytään. Maukkainta salaatista tulee, jos kala on vastasavustettua.

Kolmelle-neljälle

  • 1 iso salaatinkerä
  • 2 savustettua makrillia tai 6 savusilakkaa
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
  • n. 20 mustaa oliivia, viipaloituina

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 kukkurallinen rkl majoneesia
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta. Perkaa kaloista nahka ja ruodot ja murra kala pienemmiksi paloiksi. Asettele kalat, salaatti, munanlohkot ja oliivit vadille.

2. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja