Savustamon salaatti
Tämä on mukava lounassalaatti, joka myös sopii seisovaan pöytään. Maukkainta salaatista tulee, jos kala on vastasavustettua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kolmelle-neljälle
- 1 iso salaatinkerä
- 2 savustettua makrillia tai 6 savusilakkaa
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
- n. 20 mustaa oliivia, viipaloituina
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 kukkurallinen rkl majoneesia
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta. Perkaa kaloista nahka ja ruodot ja murra kala pienemmiksi paloiksi. Asettele kalat, salaatti, munanlohkot ja oliivit vadille.
2. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan