Savustamon salaatti
Julkaistu
Tämä on mukava lounassalaatti, joka myös sopii seisovaan pöytään. Maukkainta salaatista tulee, jos kala on vastasavustettua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kolmelle-neljälle
- 1 iso salaatinkerä
- 2 savustettua makrillia tai 6 savusilakkaa
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
- n. 20 mustaa oliivia, viipaloituina
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 kukkurallinen rkl majoneesia
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta. Perkaa kaloista nahka ja ruodot ja murra kala pienemmiksi paloiksi. Asettele kalat, salaatti, munanlohkot ja oliivit vadille.
2. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Mokkapalat
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti