Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savukalalla täytetyt avokadot

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

4 hengelle

  • 250 g savustettua, perattua kalaa
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 rkl maitoa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 rkl puristettua limetti- tai sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 avokadoa
  • limetti- tai sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset.

2. Survo haarukalla keltuaiset massaksi, johon sekoitat maidon, suolan, sokerin, chilijauheen ja sitrusmehun. Lisää massaan öljy pikkuhiljaa ja sekoita sitten savukalan ja valkuaishakkeen kanssa yhteen tahnaksi. Tähän asti voit tehdä etukäteen.

3. Halkaise avokadot juuri ennen tarjoilua. Poista kivet ja pirskota pinnoille hieman sitrusmehua. Jaa kunkin avokadopuolikkaan syvennykseen reilu nokare savukalatahnaa. Tarjoile limetti- tai sitruunalohkojen kera.

Ghanalainen ruokalaji sopii hyvin alkuruoaksi. Voit tehdä sen hyvissä ajoin etukäteen, sillä kalatahna vain paranee, kun se saa seistä jääkkaapissa muutamia tunteja. Avokadot sen sijaan halkaistaan juuri ennen tarjoilua, etteivät ne tummu.

Lisää aiheesta:

Avokadoa ja savusilakkahöystöäPaistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattiaSitruunariisiPinaattia jogurtissaVastasavustettua savusilakkaa ja amerikkalaista salaattiaKeitetyt haukipyörykät
Täytetty avokadoAlkuruoatKevytGluteenitonKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty avokado
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Avokadoa katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Katkaravuilla täytetyt avokadot

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Avokadoa ja savusilakkahöystöä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pekonilla ja herkkusienillä täytetyt avokadot

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Savukalalla täytetyt avokadot