Sashimi
Olemme valinneet tähän lohta, mutta voit käyttää muutakin kalaa, kunhan se on päiväntuoretta. Hillottu inkivääri on aivan pakollinen. Terveysviranomaiset suosittelevat, että raakana syötävä kala pakastetaan kaksi vuorokautta ennen syömistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 200 g päiväntuoretta lohta
- 1 retikka
- 1 porkkana
- 1 pieni kesäkurpitsa
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi sentin kuutioiksi. Kuori retikka ja porkkana ja huuhdo kesäkurpitsa.
2. Jaa lohikuutiot neljälle lautaselle ja laita hiven inkivääriä päälle. Höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita retikasta, porkkanasta ja kesäkurpitsasta ja ryhmittele ne lautaselle lohen ympärille. Laita wasabia viereen.
3. Kaada soijaa neljään pieneen kulhoon tai munakuppiin. Ruokaa syödessä sekoitetaan wasabia soijaan ja sitten kalapaloja ja vihannessuikaleita dipataan kastikkeeseen aivan kuin sushia syödessäkin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan