Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sashimi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 200 g päiväntuoretta lohta
  • 1 retikka
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kesäkurpitsa

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi sentin kuutioiksi. Kuori retikka ja porkkana ja huuhdo kesäkurpitsa.

2. Jaa lohikuutiot neljälle lautaselle ja laita hiven inkivääriä päälle. Höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita retikasta, porkkanasta ja kesäkurpitsasta ja ryhmittele ne lautaselle lohen ympärille. Laita wasabia viereen.

3. Kaada soijaa neljään pieneen kulhoon tai munakuppiin. Ruokaa syödessä sekoitetaan wasabia soijaan ja sitten kalapaloja ja vihannessuikaleita dipataan kastikkeeseen aivan kuin sushia syödessäkin.

Lisää aiheesta:

Thai-maustetut kalkkunavartaatSushi California rollsTomaattigratinoitua kalafileetäLohisushitNaudan marmorifilee TatakiHöyrytettyä lohta ja kasviksia
JapanilaistaAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoat

Olemme valinneet tähän lohta, mutta voit käyttää muutakin kalaa, kunhan se on päiväntuoretta. Hillottu inkivääri on aivan pakollinen. Terveysviranomaiset suosittelevat, että raakana syötävä kala pakastetaan kaksi vuorokautta ennen syömistä.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Japanilaista
  • 18.08.202407:00
    Risotto

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Sushiriisi

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaa kalaa sisilialaiseen tapaan