Salaattia kurkulla ja ravunpyrstöillä
Tämä ruokalaji vaatii hieman valmisteluja. Jos keräännytte grillin ympärillä, salaatin voi hyvin tarjoilla pitaleiviltä.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kananmunaton, Kevyt
Neljälle
- 1 prk ravunpyrstöjä liemessä
- 1 lavakurkku
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 2 rkl etikkaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Tarjoiluun
- 4 pitaleipää
Valmistusohje
1. Valuta ravunpyrstöt. Kuori kurkku, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi. Sekoita kurkku ja suola suuressa kulhossa, anna levätä n. 30 minuuttia ja kaada neste pois.
2. Tee liemi etikasta, vedestä, sokerista, valkopippurista ja hienonnetusta tillistä. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita kurkut kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna maustua muutama tunti.
3. Kääntele ravunpyrstöt kurkkusalaattiin ja tarjoile, mielellään pitaleiviltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan