Salaattia kurkulla ja ravunpyrstöillä

Tämä ruokalaji vaatii hieman valmisteluja. Jos keräännytte grillin ympärillä, salaatin voi hyvin tarjoilla pitaleiviltä.

Neljälle

  • 1 prk ravunpyrstöjä liemessä
  • 1 lavakurkku
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää

Valmistusohje

1. Valuta ravunpyrstöt. Kuori kurkku, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi. Sekoita kurkku ja suola suuressa kulhossa, anna levätä n. 30 minuuttia ja kaada neste pois.

2. Tee liemi etikasta, vedestä, sokerista, valkopippurista ja hienonnetusta tillistä. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita kurkut kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna maustua muutama tunti.

3. Kääntele ravunpyrstöt kurkkusalaattiin ja tarjoile, mielellään pitaleiviltä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!