Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramisäilötyt sipulit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sahramin ja sipulin maut sopivat hienosti yhteen. Säilötty sipuli sopii lähes kaikkien liha- tai linturuokien kanssa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

1 kg

  • 1 kg salottisipuleita
  • 1 rkl rapsiöljyä (paistamiseen)
  • ¼ g sahramia
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • ½ sitruunan kuori ja mehu

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Paista ne öljyssä ilman, että ne saavat väriä. Pese appelsiini ja sitruuna, suikaloi kuoret ja purista mehut. Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu ja sahrami pannuun, laita kansi päälle ja anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmetä. Sekoittele muutaman kerran.

2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja suola kiehuvaksi. Kaada liemi sipuleille ja anna niiden porista kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet, n. 7 minuuttia.

3. Nostele sipulit puhtaisiin, kuumiin purkkeihin, lisää kaneli ja timjami. Kuumenna liemi kiehuvaksi, kuori vaahto ja kaada se sipuleille. Anna jäähtyä ja laita kannet päälle. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi päiväksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraGlaseeratut salottisipulitChilikurkut tillilläLimegraavattua siikaa nokkosten keraLammasta vihannessosekeitossaOluthaudutetut talvivihannekset
SäilöntäKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjät
Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku