Sahramisäilötyt sipulit

Sahramin ja sipulin maut sopivat hienosti yhteen. Säilötty sipuli sopii lähes kaikkien liha- tai linturuokien kanssa.

1 kg

  • 1 kg salottisipuleita
  • 1 rkl rapsiöljyä (paistamiseen)
  • ¼ g sahramia
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • ½ sitruunan kuori ja mehu

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Paista ne öljyssä ilman, että ne saavat väriä. Pese appelsiini ja sitruuna, suikaloi kuoret ja purista mehut. Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu ja sahrami pannuun, laita kansi päälle ja anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmetä. Sekoittele muutaman kerran.

2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja suola kiehuvaksi. Kaada liemi sipuleille ja anna niiden porista kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet, n. 7 minuuttia.

3. Nostele sipulit puhtaisiin, kuumiin purkkeihin, lisää kaneli ja timjami. Kuumenna liemi kiehuvaksi, kuori vaahto ja kaada se sipuleille. Anna jäähtyä ja laita kannet päälle. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi päiväksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!