Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariini-sitruunalohta ja paahdettua parsaa

Julkaistu 08.03.2013 14:35
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

AINEKSET

  • 6 isoa tankoparsaa
  • suihkutettavaa oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 115 g villilohta, ruodottomana
  • 1 teelusikallinen sitruunan mehua
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 2 sitruunan viipaletta

Valmistusohje

OHJEET:

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla.

2. Poista parsoista puumaiset varrenpäät (noin 2,5 cm alapäästä) ja pane parsat uunipellille. Suihkuta päälle oliiviöljyä.

3. Ripottele parsojen päälle vielä mustapippuria ja kääntele. Levitä parsat tasaisesti.

4. Nosta lohi parsojen päälle. Purista päälle sitruunan mehua. Pane rosmariinin oksa lohen päälle ja nosta sitruunaviipaleet päällimmäisiksi.

5. Paahda 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja parsa syvän vihreää.

RAVINTOSISÄLTÖ:

237 kilokaloria, 31 g proteiinia, 7 hiilihydraatteja, 9 g rasvaa

Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.

Uunilohi on suomalaisten kestosuosikki. Tee uunilohen seuraksi uunissa paahdettua parsaa. Resepti on Suurin pudottaja -kisasta tutun Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt (Readme.fi 2013).

Lisää aiheesta:

Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastikeYrteillä maustettu paahdettu kananrintaPunaisella currylla maustettua kanaa ja lehtikaaliaTäytetty lohitaskuParsaa kevytvuohenjuuston ja parmesaanin keraTuhti tomaattikeitto
LohifileeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonParsaviikotNopeat ja helpotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset