Rosmariini-sitruunalohta ja paahdettua parsaa
Uunilohi on suomalaisten kestosuosikki. Tee uunilohen seuraksi uunissa paahdettua parsaa. Resepti on Suurin pudottaja -kisasta tutun Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt (Readme.fi 2013).
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
AINEKSET
- 6 isoa tankoparsaa
- suihkutettavaa oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- 115 g villilohta, ruodottomana
- 1 teelusikallinen sitruunan mehua
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- 2 sitruunan viipaletta
Valmistusohje
OHJEET:
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla.
2. Poista parsoista puumaiset varrenpäät (noin 2,5 cm alapäästä) ja pane parsat uunipellille. Suihkuta päälle oliiviöljyä.
3. Ripottele parsojen päälle vielä mustapippuria ja kääntele. Levitä parsat tasaisesti.
4. Nosta lohi parsojen päälle. Purista päälle sitruunan mehua. Pane rosmariinin oksa lohen päälle ja nosta sitruunaviipaleet päällimmäisiksi.
5. Paahda 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja parsa syvän vihreää.
RAVINTOSISÄLTÖ:
237 kilokaloria, 31 g proteiinia, 7 hiilihydraatteja, 9 g rasvaa
Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje