Lapset rakastavat piknikillä vartaita, joihin on pujoteltu lihapullia ja vihanneksia. Vartaita dippaillaan kermaviilikastikkeeseen. Lihapullien sijaan voi käyttää makkaroita tai grillattuja kanapaloja. Vegeversiossa voi vartaaseen pujottaa tofua.

4 hengelle

  • 24-36 lihapullaa (ostettuja tai omatekoisia)
  • 24 kirsikkatomaattia
  • 2 paprikaa
  • 18 pientä herkkusientä

Kermaviilidippi

  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 rkl currya
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl chilikastiketta

Lisäksi

  • puu- tai bambuvartaita

Valmistusohje

1. Kermaviilidippi: sekoita kermaviiliin tomaattiketsuppi, paprikajauhe, curry ja chilikastike. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita. Pane jääkaappiin maustumaan.

2. Huuhtele tomaatit, paprikat ja herkkusienet. Leikkaa paprika suupaloiksi. Pujottele lihapullia ja vihanneksia vuorotellen vartaisiin. Pakkaa muovipusseihin.

3. Jaa jokaisen retkilautaselle dippikeko. Vielä parempi, jos jokaiselle voi pakata mukaan oman pienen dippipurkin. Vinkki: Puistopiknikillä tai rantaretkellä vartaiden lisänä maistuu aina leipä: patonkia sellaisenaan tai vaikka lapinrieskaa siveltynä tuorejuustolla ja rullalle käärittynä. Ja jälkiruoaksi hedelmiä.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat