Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Malesialaiset lihavartaat marinoidaan mausteisessa kookosmaidossa. Herkulliset vartaat tarjotaan tulisen maapähkinäkastikkeen kera. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 800 g paahtopaistia
  • 12 liotettua puuvarrasta

Marinadi

  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl kookosmaitoa tiivisteenä

Kastike

  • 3 tl kookospähkinä- tai maissiöljyä
  • 6 pientä, kuivattua chilipalkoa hienonnettuna
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 4 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita marinadi. Kun kaikki sokeri on liuennut, pane lihat marinoitumaan. Anna marinoitua viileässä vähintään tunti, välillä lihaa kääntäen.

2. Kuumenna kattilassa öljy kastiketta varten. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet ja hienonnetut chilit. Sekoita huolella ja lisää sambal oelek. Lisää kookosmaito ja hauduta 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää maapähkinävoi sekä soija ja jatka sekoittamista, kunnes kastike on sakeaa ja kermaista. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

3. Pujota lihapalat vartaisiin ja grillaa noin 5 minuuttia. Kääntele välillä. Tarjoa vartaat kastikkeen ja keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatJogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessaTuliset tartarpihvitSaté-lihavarrasKookoksella maustettu lihapataSeesamkanavartaat maapähkinäkastikkeella
LihavartaatKastikkeet ja dipitKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa