Malesialaiset lihavartaat marinoidaan mausteisessa kookosmaidossa. Herkulliset vartaat tarjotaan tulisen maapähkinäkastikkeen kera. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 800 g paahtopaistia
- 12 liotettua puuvarrasta
Marinadi
- 2 tl kurkumaa
- 1 tl currya
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl sambal oelek -tahnaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 4 rkl kookosmaitoa tiivisteenä
Kastike
- 3 tl kookospähkinä- tai maissiöljyä
- 6 pientä, kuivattua chilipalkoa hienonnettuna
- 2 hienonnettua sipulia
- 4 puristettua valkosipulinkynttä
- 1 tl sambal oelek -tahnaa
- 3 dl kookosmaitoa
- 4 rkl maapähkinävoita
- 2 rkl makeaa soijakastiketta
- 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita marinadi. Kun kaikki sokeri on liuennut, pane lihat marinoitumaan. Anna marinoitua viileässä vähintään tunti, välillä lihaa kääntäen.
2. Kuumenna kattilassa öljy kastiketta varten. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet ja hienonnetut chilit. Sekoita huolella ja lisää sambal oelek. Lisää kookosmaito ja hauduta 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää maapähkinävoi sekä soija ja jatka sekoittamista, kunnes kastike on sakeaa ja kermaista. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
3. Pujota lihapalat vartaisiin ja grillaa noin 5 minuuttia. Kääntele välillä. Tarjoa vartaat kastikkeen ja keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.