Fetajuustosalaatti munanlohkojen kera
Tämä salaatti sopii mainiosti kesäiseksi lounaaksi. Reseptin määrät voi kaksinkertaistaa, jos haluat tarjoilla salaattia seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g fetajuustoa
- 250 g erilaisia salaatinlehtiä
- 8 kirsikkatomaattia
- ½ kurkku
- 16 minimaissia
- 1 punasipuli
- 1 tl suolaa
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
Kastike
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- maalaisleipää kokojyvästä
Valmistusohje
1. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri.
2. Kuutioi fetajuusto. Puolita tomaatit. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli, ripottele sipulisilpun päälle suolaa, anna levätä 5 minuuttia ja huuhdo sitten nopeasti suola pois jääkylmällä vedellä. Kaada kastike sipulisilpun päälle.
3. Kuori munat ja lohko ne. Asettele salaatinlehdet isolle vadille tai annoslautasille. Pohjusta kurkkukuutioin ja asettele päälle fetajuustoa, minimaisseja, munanlohkoja ja tomaatinpuolikkaita. Tiputtele päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kokojyvästä leivottua maalaisleipää salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka