Fetajuustosalaatti munanlohkojen kera

Tämä salaatti sopii mainiosti kesäiseksi lounaaksi. Reseptin määrät voi kaksinkertaistaa, jos haluat tarjoilla salaattia seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 300 g fetajuustoa
  • 250 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • ½ kurkku
  • 16 minimaissia
  • 1 punasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa

Kastike

  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • maalaisleipää kokojyvästä

Valmistusohje

1. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri.

2. Kuutioi fetajuusto. Puolita tomaatit. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli, ripottele sipulisilpun päälle suolaa, anna levätä 5 minuuttia ja huuhdo sitten nopeasti suola pois jääkylmällä vedellä. Kaada kastike sipulisilpun päälle.

3. Kuori munat ja lohko ne. Asettele salaatinlehdet isolle vadille tai annoslautasille. Pohjusta kurkkukuutioin ja asettele päälle fetajuustoa, minimaisseja, munanlohkoja ja tomaatinpuolikkaita. Tiputtele päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kokojyvästä leivottua maalaisleipää salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.