Sitruunaruohonautaa vartaassa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan sisäfileetä
- 4 sitruunanruohotankoa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1,5 tl viismaustetta
- 2 rkl hunajaa
- pieni nippu korianteria
Valmistusohje
Leikkaa filee 4 cm kuutioiksi. Leikkaa pois sitruunaruohoista kaksi kolmasosaa ylhäältä. Poista jäljelle jäävistä sitruunaruohon osista uloimmat lehdet ja hienonna ytimet.
Sekoita kulhossa sitruunaruoho, valkosipuli, kalakastike, seesamiöljy, viismauste, hunaja ja korianteri. Lisää liha, kääntele marinadin joukkoon ja anna marinoitua puolisen tuntia (tai voit laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä).
Ota liha marinadista ja pujota vartaisiin (jos käytät puisia, liota niitä puolisen tuntia). Paista joko paistinpannussa tai grillivastusten alla (tai grillaa). Tarjoile salaatinlehdiltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti