Sitruunaruohonautaa vartaassa

Ainekset

  • 500 g naudan sisäfileetä
  • 4 sitruunanruohotankoa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1,5 tl viismaustetta
  • 2 rkl hunajaa
  • pieni nippu korianteria

Valmistusohje

Leikkaa filee 4 cm kuutioiksi. Leikkaa pois sitruunaruohoista kaksi kolmasosaa ylhäältä. Poista jäljelle jäävistä sitruunaruohon osista uloimmat lehdet ja hienonna ytimet.

Sekoita kulhossa sitruunaruoho, valkosipuli, kalakastike, seesamiöljy, viismauste, hunaja ja korianteri. Lisää liha, kääntele marinadin joukkoon ja anna marinoitua puolisen tuntia (tai voit laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä).

Ota liha marinadista ja pujota vartaisiin (jos käytät puisia, liota niitä puolisen tuntia). Paista joko paistinpannussa tai grillivastusten alla (tai grillaa). Tarjoile salaatinlehdiltä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!